23948sdkhjf

Dagens belysning och fokus på LED-lampor

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Med den rätta sortens lampor kan man på ett enkelt vis se till så att ens bostad förvandlas till ett mysigt hem.

Med den rätta sortens lampor kan man på ett enkelt vis se till så att ens bostad förvandlas till ett mysigt hem. Medan många må påstå att den resterande inredning i form av övriga möbler har en stor betydelse för bostaden får man inte glömma den påverkan som lamporna har på en daglig basis. Med vissa typer av lampor medföljer en viss känsla och sinnesstämning, så att ha inkluderat en specifik typ av lampa i sitt hem kan göra mer för en än många tror.

Belysning för en piggare vardag
Beroende på hur skarp ens belysning är samt vilken färg den har kan man uppleva varierande känslor och sinnesstämningar från de lamporna som man har. Med högkvalitativa lampor som ger ifrån sig ett ganska neutralt ljus kan man komma att känna sig pigg på att möta det som dagen har att bjuda på, men ett för skarpt eller för svagt ljus kan istället skapa problem. Vid svag belysning är det inte ovanligt att ögonen känns tunga och att tröttheten knackar på dörren.

För det här skälet gäller det att den rätta typen av belysning används i rätt rum. På en plats där man kommer att tillbringa mycket av sin tid med att arbeta eller att fokusera kan det vara en god idé att använda sig av ett kallt och skarpt ljus. Om man dock är på jakt efter belysning till sovrummet kan det istället passa bäst med ett varmt, mjukt och svagare ljus som på ett enklare sätt tillåter en att somna.

Ett allt större fokus på LED-lampor
Alltefter tidens gång blir det viktigare att satsa på energisnål belysning, och det är här som LED-lamporna har kommit in i bilden. År 2012 infördes ett förbud på att importera lampor till Sverige med en styrka som ligger över 15 watt. Därefter blev det halogenlampan som ersatte glödlampan, men den stora nackdelen var att den innehöll kvicksilver, och börjar därför numera användas mindre och mindre. Nuförtiden läggs den stora fokusen på LED-lampor, och två av skälen till detta är att de inte innehåller kvicksilver och därtill håller mycket längre. När man är på jakt efter en ny lampa är det därför inte ovanligt att man kan komma att stöta på LED-lampor i mängder.

Vad är Secto lampor?
Secto lampor kan beskrivas som ett ganska unikt utbud av belysning. Dessa designlampor är till största del skapade av trä som hämtas från björkträd i Finland. Både gällande produktion och transport arbetar Secto för att bli så miljövänliga som möjligt, och exempel på detta arbete är återvinningen av trä som inte används för att istället dra nytta av det till pellets som har förmågan att värma upp bostäder.

Om man vill känna sig inspirerad av en hel uppsjö av kända platser kan man komma att se Secto lampor användas på exempelvis den finska ambassaden i Brasilien, det naturhistoriska museet i Bryssel, Madison Park, det moderna konstmuseet i New York och många fler platser därtill.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.066