23948sdkhjf

Avancerad simulering visar möjligheterna med AP&T:s utrustning i kundens miljö

| Medlemsnyhet | Företag AP&T

Varje kund som står i begrepp att beställa ny produktionsutrustning vill förstås vara säker på att få ut mesta möjliga av sin investering när maskinerna väl är på plats.

 Därför har AP&T nu infört ett nytt kraftfullt verktyg för 3D-simuleringar av vad företagets produktionslinjer, linjärrobotar och pressar kan prestera i kundernas fabriksmiljö.

Utöver att verifiera cykeltider och testa utrustningens räckvidd ger Visual Components oss helt nya möjligheter att presentera 3D-simuleringar i en virtuell kopia av kundens fabriksmiljö. För att komma ännu närmare verkligheten kan vi också erbjuda fotorealistiska simuleringar. Vi kan även visa cykeltiden i realtid för varje enskild maskin i linjen, säger Andreas Vaktel, marknadskoordinator på AP&T. 

Tack vare att simuleringarna kan sparas i 3D-PDF-format, blir de också väldigt lättillgängliga för kunderna. 

– Allt som krävs för att du ska kunna spela upp simuleringen, åka runt i den och se hur allt funkar ur olika vinklar är att du har installerat Acrobat Reader. Det går även att ladda ner en kostnadsfri app som ger ytterligare möjligheter att utforska simuleringen genom Virtual Reality. 

Tillsammans med Visual Components har AP&T skapat ett bibliotek med dynamiska simuleringsmodeller i 3D av ett stort antal olika AP&T-maskiner. Det innebär att man enkelt kan ändra och testa olika storlekar, slaglängder och andra egenskaper efter behov utan att behöva bygga om modellerna från grunden, vilket kortar ledtiderna rejält. 

– De dynamiska simuleringsmodellerna ligger i Visual Components publika utrustningskatalog och kan användas i andra sammanhang av alla som har Visual Components. Det är en stor fördel inte minst för vårt nätverk av externa integratörer som vill kunna utnyttja några av marknadens vassaste maskiner i sina egna simuleringar, säger Andreas Vaktel.

aptgroup.com

Medlemsnyhet

Företag
AP&T

Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Sverige
AP&T

Sänd till en kollega

0.068