23948sdkhjf

Användarvänligheten i fokus för nya generationen styrsystem från AP&T

| Medlemsnyhet | Företag AP&T

AP&T har tagit fram en ny generation styrsystem som förenklar användningen av pressar, automationsutrustning och produktionslinjer.

Uppgraderingen innebär en genomgripande förnyelse av såväl användargränssnittet LOGOS, som funktionalitet och hårdvara.

– Vår ambition är att göra hanteringen så enkel som möjligt för alla som använder våra maskiner till vardags. Därför har vi lyssnat noga på kundernas och operatörernas synpunkter och strävat efter att tillgodose deras önskemål i utvecklingsarbetet. Samtidigt har vi lagt stor vikt vid att de som är vana vid våra maskiner också ska känna igen sig i den nya miljön, säger Christer Bäckdahl, AP&T:s Vice Chief Technology Officer.

Bland annat är det många användare som efterfrågat större skärmar. De får nu tillgång till 22"-skärmar med full HD för stationära PC-enheter och 7"-skärmar för handhållna mobilpaneler. Båda ger en vy i widescreenformat (16:9) och har hög upplösning. Antalet pixlar är hela 2,5 gånger så många som tidigare. Grafiken, som har en tydlig AP&T-identitet, är utvecklad för att ge en överskådlig bild av den information som visas och underlätta navigationen. Det gäller bland annat den så kallade larmvyn, som ger en snabbare överblick över maskinens status.

Själva funktionaliteten har också förbättrats mot tidigare.

– Ett av flera exempel är att det tidigare krävdes två klick för att växla mellan de olika maskiner som är anslutna till systemet. Tack vare att vi infört en extra meny med snabbknappar behövs nu bara ett enda klick för att du ska kunna hoppa från en enhet till en annan, säger Lars Prysander som varit utvecklingsprojektledare och en av programmerarna av den nya systemversionen.

Förnyelsen av styrsystemet påbörjades under våren 2018 i samband med övergången till Siemens nya mjukvaruplattform TIA-portal. Idag är samtliga AP&T:s produkter och produktionslinjer som har LOGOS utrustade med den senaste generationen av användargränssnittet. Alla maskiner har också de senaste versionerna av CPU:er och system för in- och utgångar (ET200SP).

Fakta AP&T:s nya styrsystem

  • Ny generation av AP&T:s användarvänliga Windows-baserade gränssnitt LOGOS för pressar, automationsutrustning och kompletta produktionslinjer, med bl a 22" -skärmar full HD för stationära enheter och 7"-skärmar för mobilpaneler med upplösning 480x800 pxl.
  • Nya generationen Siemens SIMATIC-CPU:er.
  • Nytt system för in- och utgångar: Siemens ET200SP.

aptgroup.com

Medlemsnyhet

Företag
AP&T

Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Sverige
AP&T

Sänd till en kollega

0.079