23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur skyddar ni er mot farliga partiklar i inandningsluften?

| Medlemsnyhet | Företag Solectro AB

Med åren har skärvätskorna blivit mer och mer vänliga mot miljön, men tyvärr inte mot människan.

Med åren har skärvätskorna blivit mer och mer vänliga mot miljön, men tyvärr inte mot människan. Skärvätskor används i produktionsmiljöer där man bearbetar metaller som till exempel vid svarvning, fräsning, borrning, slipning mm. Här frigörs olika ångor och dimmor som innehåller farliga ämnen i kritiska koncentrationer.  

Den direkta kontakten med skärvätskor har minskat och därmed även hudbesvären, men det är ett kvarstående problem med att skärvätskan tar sig upp i luften och personalen andas in skärvätske-dimma som kan leda till luftvägsproblem. 

Det viktigaste är att vidta åtgärder vid själva källan. Skärvätskedimma får inte spridas i lokalerna eller komma upp i ventilationssystemet så att det bildas pölar som läcker över i tilluften. Då sprids den vidare ut på arbetsplatsen igen.

Med ett luftreningsaggregat i AOD-serien kan man snabbt och enkelt sätta in åtgärder för en bättre arbetsmiljö. Med högpresterande fläktar suger luftreningsaggregatet upp den förorenade luften ifrån den anslutna bearbetningsmaskinen och filtrerar luften. Luftreningsaggregaten i AOD-serien har en låg ljudnivå, en kompakt design och en låg strömförbrukning. Aggregaten är enkla att ansluta, sköta och underhålla.

Viktigt att tänka på när det gäller inandningsluft: 

- Inandning av många små partiklar kan nå djupare ner i lungorna.

- Inandning av giftiga eller allergiframkallande ämnen medför särskilda risker.

- Inandning av vissa partiklar kan brytas ner av kroppen och andra inte. Att andas in partiklar som kroppen
   inte kan bryta ner och föra bort kan orsaka flera olika lungsjukdomar.

Tveka inte att kontakta oss på Solectro AB för att få hjälp att hitta rätt utvinnings- och filtreringssystem för er arbetsmiljö.

SOLECTRO AB
www.solectro.se

Medlemsnyhet

Företag
Solectro AB

Tenngatan 6-8
234 35 Lomma
Sverige
Solectro AB

Sänd till en kollega

0.069