23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

KUNBUS-industridatorer som bygger på Raspberry Pi finns nu hos RS Components

| Medlemsnyhet | Företag RS Components A/S

Kompakta industridatorer, gateways och gränssnittsenheter skapar nya möjligheter inom industriell IoT

Maj 2019 – RS Components (RS) med den tyska producenten KUNBUS har RS utökat listan med leverantörer. KUNBUS utvecklar uppkopplade enheter för industriell automation med IO-Link, fältbuss- och Ethernet-gränssnitt.

Bland de KUNBUS-produkter för montering på DIN-skena som nu lagerförs hos RS ingår industriella datorer, enheter för datainsamling och gränssnittsmoduler.

Det här innovativa och tillförlitliga modulära systemet, som uppfyller industristandarden EN 61131-2, finns i tre utföranden olika processorer kraft, nämligen RevPi Connect (4-kärnig 1.2 GHz med 2 Ethernetportar), RevPi Core (1-kärnig, 700 MHz med 1 Ethernetport) och RevPi Core 3 (4-kärnig 1.2 GHz med 1 Ethernetport).

Alla enheter har dessutom USB- och HDMI-anslutningar och är baserade på Raspberry Pi Compute-modulen, som är fullständigt kompatibel med Raspberry Pi modell 3 och Raspberry Pi B+. Beroende på kraven för användningsområdet kan de här basmodulerna enkelt utökas med hjälp av lämpliga digitala eller analoga I/O-moduler eller gateway-enheter för anslutning till industriella nätverk.

Eftersom RevPi-datorerna är baserade på ett koncept med en öppen källkodsprogrammering ger den bland annat användarna maximal frihet vid implementering av industriella IoT-projekt (IIoT), inklusive fullständiga root-behörigheter. Enheterna kan köra med en modifierad version operativsystemet Raspbian med realtidsprogramfixar, och stöder dessutom vanliga IIoT-protokoll som MQTT och OPC UA. Alternativt kan de programmeras med Node-RED och Python, eller direkt i C.

RevPi Connect kan även uppgraderas med funktionalitet för PROFINET-, Ethernet IP-, EtherCAT-, Modbus TCP- eller Modbus RTU utan att behöva använda utökningsmoduler. Produktens Ethernet-gränssnitt innebär att den kan integreras i IT- eller automatiseringsnätverk och till exempel överföra data från en produktionsmiljö till molnet.

”KUNBUS Revolution Pi är en innovativ serie med kommunikationsmoduler som är baserade på Raspberry Pi-baserad databehandlingsteknik”, säger Mark James på RS. ”Den här spännande och mycket modulära plattformen med öppen källkod gör det möjligt för många av våra kunder att ansluta sina automatiseringsprocesser på ett billigt sätt, vilket gör det möjligt för dem att få tillgång till fördelarna med industriellt IoT.”

Medlemsnyhet

Företag
RS Components A/S

Nattergalvej 6
2400 Köpenhamn
Danmark
RS Components A/S

Sänd till en kollega

0.063