23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Lesjöfors köper Tribelt och De Spiraal i Holland

Lesjöfors, en av Europas ledande tillverkare av fjädrar, tråd- och banddetaljer förvärvar holländska Spirbelt Beheer B.V. där bolagen Tribelt och De Spiraal ingår.

De Spiraal är en tillverkare av fjädrar och tråddetaljer till industrin. Bolaget har en bred kundbas inom flera branscher såsom livsmedel, läkemedel och energi. Tribelt tillverkar industriella transportband för livsmedels-, process- och läkemedelsindustrin. Bolagen är väl etablerade på marknaden och har långa och stabila kundrelationer.

Totalt omsätter företagen cirka 14 miljoner euro främst på den europeiska marknaden med god lönsamhet.

Lesjöfors vd Kjell-Arne Lindbäck kommenterar affären: 
- De Spiraal och Tribelt är bolag som passar väl in i Lesjöfors europeiska plattform med sin diversifierade kundbas och möjligheter till korsförsäljning med våra existerande verksamheter. Tribelt öppnar dessutom en ny marknad för Lesjöfors med applikationer för transportband.

Säljarna och företagsledarna, René Spoelder och René Frielink, kommenterar affären: 
- Vi är glada över att bolaget blir en del av en grupp som är specialiserad på fjädrar, tråd- och banddetaljer. Vi uppskattar också den decentraliserade strukturen i Lesjöfors och ser fram emot att fortsätta att utveckla bolaget vidare.

Lesjöforskoncernens tillväxt fortsätter
Under flera år har Lesjöforskoncernen, ägt av börsnoterade Beijer Alma, genomfört ett antal förvärv och etablerat starka plattformar i Norden, andra delar av Europa, i Nordamerika och Asien. I och med det senaste förvärvet av Tribelt och De Spriaal förstärker Lesjöfors sin position i Centraleuropa och breddar sitt produktsortiment ytterligare med applikationer för transportband. Totalt består nu Lesjöforskoncernen av 26 produktionsenheter i 13 länder.

För ytterligare information: 
Kjell-Arne Lindbäck, VD Lesjöfors AB, telefon +46 (0) 705 74 99 94

Lesjöfors AB
Lagergrens gata 2
652 14 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560013251

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047