23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

SPM Instrument introducerar den trådlösa vibrationsgivaren Airius

| Medlemsnyhet | Företag SPM Instrument AB

SPM Instrument AB, världsledande leverantör av teknologi och produkter för tillståndskontroll, tillkännager idag lanseringen av Airius trådlösa vibrationsgivare för fjärrövervakning av industriell utrustning.

Airius är en trådlös, batteridriven vibrationsgivare idealisk för fjärrövervakning av typisk produktionsutrustning som pumpar och fläktar. Airius  är designad och tillverkad av SPM Instrument och bygger därmed på femtio års erfarenhet av att utveckla pålitliga och branschledande lösningar för tillståndskontroll.

Trådlös teknologi - kostnadseffektivt, praktiskt och säkert

Med fjärrövervakning av maskiner kan underhållsavdelningen lägga mindre tid på ronderingsmätning och mer på att göra förbättringar på andra områden. Det innebär även mindre kostnader för kablage och annan hårdvara som krävs för användning av trådbundna givare.

Givarna är också idealiska för övervakning av svåråtkomliga maskiner och sådana som är avlägset placerade eller står i ogästvänliga eller riskabla miljöer - överallt där trådlös dataöverföring är praktisk eller till och med en fråga om personalens arbetsmiljö och säkerhet.

De trådlösa Airius-givarna är ett logiskt första steg i att börja med tillståndskontroll. Det är enkelt att börja med den nya molnbaserade applikationen Condmaster®.NET , tillhandahållen via SPM Cloud, som ger enkel åtkomst till mätdata genom ett användarvänligt grafiskt gränssnitt, för att sedan expandera med den avancerade mjukvaran Condmaster® Ruby för analys och diagnostik.

Branschledande mätteknologi

Airius är en MEMS-baserad givare med digital utgång, som mäter triaxiell vibration och temperatur. Givaren finns för närvarande i två versioner; en mäter i frekvensområdet 10-1000 Hz, den andra mellan 2-1000 Hz och 10-5000 Hz med stöd för enveloping. Airius stödjer flera olika vibrationsmätuppdrag per givare, med ett användardefinierat antal tidsbaserade mätningar per dag. Algoritmer för signalbehandling och beräkningsrutiner är desamma som i det avancerade onlinesystemet Intellinova® och de sofistikerade handinstrumenten Leonova®Diamond och Leonova® Emerald.

Problemfri användning och enkel integration i befintlig IT-miljö

De praktiska och robusta Airius-givarna har en kompakt design och ett effektivt och energibesparande kommunikationsprotokoll. Den noggranna konstruktionen och det optimala valet av batteriteknologi innebär många års problemfri användning och stabil tillståndskontroll. I viloläge är givarens strömförbrukning extremt låg. Tack vare väletablerad och stabil WiFi-teknik för dataöverföring är Airius en lättanvänd lösning som fungerar utmärkt i befintliga IT-miljöer. Med kapslingsklass IP69 är Airius den tåligaste givaren i SPM:s sortiment, lämplig även för de mest krävande miljöer.

Snabb installation och smidig konfiguration

Airius-givarna kräver ingen gateway eller extra utrustning utöver WiFi-routrar. Givarna har den snabbaste responstiden i sitt segment, vilket möjliggör snabb och smidig installation och idrifttagning. Appen SPM Connect, tillgänglig för Android och iOS-enheter, används för att konfigurera nödvändiga kommunikationsparametrar för att ansluta till databasen. Stöd för REST API gör det möjligt för andra enheter eller styrsystem att hämta vibrationsdata från givaren.

Airius-givarna och SPM Connect-appen kommer att vara tillgängliga för leverans respektive nedladdning från vecka 25, 2019. Ex-versioner för potentiellt explosiva miljöer släpps under hösten 2019.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
SPM Instrument AB

Box 504
645 25 STRÄNGNÄS
Besöksadress: Finningevägen 71
645 42 STRÄNGNÄS
Sverige
SPM Instrument AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.166