23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

KIPP 100 år 1919-2019

| Medlemsnyhet | Företag KIPP Scandinavia AB

Säker med KIPP i 100 år. HEINRICH KIPP WERKs framgångsrika historia

Med sin tillverkning av spätzlemaskiner lade Christian Kipp för 100 år sedan grunden till dagens företag. Sedan dess har KIPP utvecklats till tillverkare av mekaniska komponenter: spännteknik, standardelement och manöverdelar. KIPP-produkterna används idag på många olika områden inom maskinkonstruktion och i industrin.

Några milstolpar under de senaste 100 åren

1919 – Allt börjar med en spätzlemaskin 
Företagets grundare Christian Kipp startade sina mekaniska verkstäder redan 1919 och började 1922 utveckla olika slags hushållsmaskiner. Hans späzlemaskin på tre ben blev särskilt populär. Dessa maskiner används än idag. På KIPP är vi stolta över att spätzlepressarna fungerar lika bra efter flera decennier.

1952 – Låsspaken kommer ut på marknaden 
Efter 2:a världskriget övertog sonen, Heinrich Kipp senior, företaget och utvecklade låsspaken från KIPP. En helt ny produkt som för första gången tillverkades industriellt. Med låsspakarna var det enkelt att spänna fast och lossa verktygen – med finjustering.

1973 – Företaget får en ny byggnad 
Detta år innebar ännu en viktig vändpunkt i KIPPs historia. Företaget flyttade in i en ny byggnad där produktion, administration och montering fanns under samma tak. Man såg till att bygga extra stort för att det växande företaget skulle få plats.

1986 – Plastprodukter med metallbaserad kuggning 
I mitten av 1980-talet började man använda plastmaterial i tillverkningen. Till en början uppfyllde det nya materialet dock inte KIPPs höga kvalitetsstandard. Produkterna hade metallbaserad kuggning för att bli stabilare och hålla längre. Sortimentet utökades med manöverdelar som stjärnvred, knoppar och vingskruvar. Kombinationen av svarvade delar och formsprutad plast är fortfarande en av KIPPs kärnkompetenser.

2001 – Helautomatiserat logistikcentrum tas i drift 
När företagets gamla lokaler till slut ändå blev för små byggde man nya med ett integrerat logistikcentrum. Det helautomatiska höglagret var det första i branschen och gjorde att KIPP kunde leverera sina varor ännu snabbare.

2019 – Digitalisering och internationell tillväxt 
Idag har HEINRICH KIPP WERK sammanlagt över 400 anställda på sitt tillverkningscentrum i Tyskland och 9 handelsföretag runt om i Europa och Nordamerika. Företaget satsar på digitalisering i processer och produktion. I de nya byggnaderna finns garanterat plats för framtidsprojekt och stabil tillväxt.
 
KIPP har under de senaste 100 åren präglat marknaden med sina nydanande produkter. Vi är en tillförlitlig partner i branschen och utökar därför hela tiden vårt sortiment med innovativa komponenter. 

Se några av våra nyheter:

NATURE grip av bioplast. Klicka för att se och läsa mer om: NATURE grip

MEDI grip med antibakteriellt verkande silverjoner. Klicka för att se och läsa mer om: MEDI grip

FEATURE grip med integrerade sensorer. Klicka för att se och läsa mer om: FEATURE grip

Välkomna in på vår hemsida för att se och läsa mer om vårt produktsortiment med över 35 000 artiklar

Länk till vår hemsida


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
KIPP Scandinavia AB

Zakrisdalsvägen 26
653 42 Karlstad
Sverige
KIPP Scandinavia AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078