23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Aluminiumproduktion är ett hett ämne

| Medlemsnyhet | Företag Fjero A/S

Det ställs mycket höga krav på värmeskydd av hydrauliska cylindrar i transportmaskiner som används vid aluminiumproduktion.

Foto: colourbox.com

FJERO har alltid tillhandahållit speciallösningar för maskiner som arbetar under extrema förhållanden. Detta var också utgångspunkten när FJERO för några år sedan kontaktades av en norsk tillverkare av maskiner för hantering av aluminium och intern transport inom aluminiumindustrin. Uppdraget var att leverera hydrauliska cylindrar som kunde motstå den extrema värmen som uppstår i samband med hanteringen av aluminium – både i flytande form och färdiggjutna aluminiumkomponenter.

”Vi visste från början att packningarna var en av de svagaste punkterna som vi skulle hitta rätt lösning för”, säger key account sales supporter Pia Christensen, FJERO, och fortsätter:

- Genom målinriktad design och konstruktion, kunde vi leverera den första omgången av cylindrar till kunden. Denna har varit så nöjd med cylindrarna att vi nu har fått en ännu större order.

Den typen av specialuppdrag är inget ovanligt hos FJERO. Dagligen får man förfrågningar som avser många olika typer av specialuppdrag. Inledningsvis upplever många kunder att deras beställningar är standarduppdrag. Men det tar inte lång tid innan de inser, att om man tar fram speciallösningar, får de lösningar som passar exakt enligt deras behov och totalt sett ger en bättre lösning – precis som när heta aluminiumdelar som ska hanteras.

 

Medlemsnyhet

Företag
Fjero A/S

Oddervej 20
7800 Skive
Danmark
Fjero A/S

Sänd till en kollega

0.048