23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

ebm-papst i Sverige är kompetenscenter vid Retrofitprojekt i andra länder

Installationen av fläktväggar i Tennispalatset i Helsingfors är ett aktuellt projekt som visar styrkan i samarbetet inom ebm-papst.

Ett exempel på ett moderniseringsprojekt där ebm-papst i Sverige haft rollen som kompetenscenter är Tennispalatset i Kampen, Helsingfors. Namnet till trots används inte byggnaden för tennis, utan den rymmer idag bland annat en multiplexbiograf med 14 salonger och Helsingfors stadskonstmuseum. Fastigheten byggdes ursprungligen år 1937 för en bilhandlare som också drev en bensinstation. De välvda hallarna med tennisbanor kom till några år senare och under många år var detta Finlands främsta plats för tennis. Under sommar-OS 1952 spelades också basket i Tennispalatset, men sedan följde några decennier då diskussioner fördes om att riva fastigheten som när den byggdes mest var tänkt som en tillfällig lösning. I början av 90-talet togs istället beslut om att börja rusta fastigheten och använda den för olika kulturella ändamål, och 1999 började delar av byggnaden att användas som biograf.

Starkt skiftande krav på ventilationen
Under årens lopp har Tennispalatset genomgång många renoveringar och för ett par år sedan togs beslut om att modernisera ventilationssystemet. Jukka Blåfield som är teknisk chef hos ebm-papst i Finland berättar att de starkt skiftande kraven på ventilationen och inneklimatet var en viktig orsak...

Läs hela artikeln här!

ebm-papst AB
Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Järfälla kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561769513

Sänd till en kollega

0.063