23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Starkare utbud inom positionering från norelem

| Medlemsnyhet | Företag norelem AB

Nu utökar norelem sitt utbud av positioneringslösningar för industriella tillämpningar som kräver hög precisionsgrad med flera nya mät- och displayenheter.

Produkterna är speciellt framtagna för att mäta både position och vinkel, bidrar till att uppnå nödvändig nivå av noggrannhet i en mängd mekaniska konstruktions- och sågningstillämpningar och spelar en viktig roll vid framställning av komponenter med hög precision.

Några av de senaste tillskotten i norelems omfattande sortiment av positioneringsteknologier i den senaste utgåvan av THE BIG GREEN BOOK är positioneringsdisplayer, passiva magnetsensorer, magnetband med kodade steg och ihåliga axelsensorer med magnetskanning. Dessa standardkomponenter är alla konstruerade för enkel installation och maximal drift. Användningen underlättas av ett tangentbord, vilket kan användas för att programmera information såsom offsetvärde, upplösning och avstängningstid. Dessutom erbjuder norelem axelsensorer som används för magnetisk avsökning av axlar och spindlar. Dessa har utvecklats speciellt för att säkerställa maximal beräkning med displayen, vilket resulterar i kortare konfigurations- och inställningstider.

Som svar på efterfrågan på större mätnoggrannhet för dessa typer av tillämpningar är norelems utbud av positionsvisare exakta inom 10 μm, med längdmätvärden baserade på signaler som samlats in från magnetbandet. Genom att avståndet mellan sensorn och bandet som en del av konstruktionen hålls på upp till 2 mm minimeras belastningen på komponenter till följd av exponering för damm, fukt och annat slitage. Detta i sin tur ökar produktens livslängd.

– Inom industrin spelar precision en avgörande roll och kan göra skillnaden mellan framgång och misslyckande. Vi har fortsatt att utöka vårt utbud av mät- och displayenheter och kan erbjuda en mängd olika ekonomiska lösningar för ökad precision i komponenter med snäva toleranser, säger Marcus Schneck, VD för norelem. Trots större noggrannhet är enheterna lätta att använda, vilket sparar tid och ansträngning under installationen.

Mer information


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
norelem AB

Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sverige
norelem AB

Bilder och video

norelem THE BIG GREEN BOOK 2020

Sänd till en kollega

0.094