23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Utvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul

| Medlemsnyhet | Företag norelem AB

Leverantören av standardkomponenter, norelem, har lanserat en serie cylindriska kugghjul av plast som ett kostnadseffektivt och mycket effektivt tillägg till utvecklarens verktygslåda.

Den vanligaste använda växeltypen, kugghjulet, är en viktig komponent för icke glidande överföring av krafter från en axel till en annan. Detta är avgörande för maskiner som kräver en förändring i rotationsriktningen - till exempel, där lasten måste höjas eller sänkas.

norelem-sortimentet innehåller redan stålkugghjul som en del av företagets 45.000 produkters starka portfölj. För att ytterligare stödja kunder som arbetar inom automation och maskinteknik, erbjuder norelem nu ett plastalternativ.

De cylindriska kugghjulen av plast är kostnadseffektivt prissatta och ger fördelar såsom minskad vikt, förbättrad korrosionsbeständighet och minimalt underhåll.

Såväl stål-som plastversionerna finns i alla standardstorlekar och i tänder från 12 till 38, vilket ger överlägsen styrka och noggrannhet även för de mest krävande miljöerna.

För mer komplexa tillämpningar kan kugghjulen kombineras med kuggstänger eller koniska kugghjul - vilka även finns tillgängliga från norelem via företagets välkända katalog över standardkomponenter, THE BIG GREEN BOOK.

»Kugghjul är ett måste för alla utvecklare. Med vår nya plastserie erbjuder vi nu ett ökat urval så att våra kunder kan välja det bästa möjliga kugghjulet för uppgiften», säger Marcus Schneck, VD för norelem.

Mer information om våra kugghjul i plast och metall.

Om norelem
norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 45 000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider, och beställningar som placeras före 15:00 skickas samma dag. 

Om THE BIG GREEN BOOK
THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning. Beställ katalogen gratis eller ladda ner via vår hemsida.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
norelem AB

Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sverige
norelem AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078