23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ewellix moduler ger industrirobotar större räckvidd

| Medlemsnyhet | Företag Ewellix AB

Ewellix lanserar en serie moduler för linjär rörelse som förbättrar räckvidden hos mindre industrirobotar. Fördelen är att man får motsvarande funktionalitet som hos större och dyrare robotar till en bråkdel av kostnaden

Ewellix, tidigare SKF Motion Technologies, lanserar nu en uppdaterad serie moduler för linjär rörelse som ökar kapaciteten hos bland annat robotar från Universal Robots. LIFTKIT och SLIDEKIT ökar robotarnas räckvidd och rörlighet utan komplicerade tillbehör och programmering. De levereras installationsklara och kan tas i drift på bara 30 minuter.

 Martin Dahlgren, Head of Nordics & Export markets på Ewellix ser stora tids- och kostnadsfördelar, särskilt för OEM-tillverkare och medelstora industriföretag:

- Våra nya moduler är installationsklara system och har de mekaniska och elektriska gränssnitt som behövs till robotarna. Det gör att slutkunden kan använda systemet direkt.

I LIFTKIT ingår en lyftpelare som kan höja och sänka en robot eller kollaborativ robot (sk. cobot) med upp till 900 mm. I vissa tillämpningar kan den utökas ännu mer. Det finns tre versioner av LIFTKIT: TLT för montering på golv, CPMT för montering i tak och CPSM med servo för högre positionsnoggrannhet (±0,01 mm). LIFTKIT är särskilt utvecklad för applikationer inom palletering men passar utmärkt för alla tillämpningar där man behöver extra vertikal räckvidd.

För tillämpningar där man behöver extra horisontell räckvidd kan SLIDEKIT användas för att öka robotens räckvidd med upp till 1 800 mm i standardutförande. Den baseras på Ewellix skenstyrningar och en servodriven kulskruv vilket ger en hög noggrannhet och repeterbarhet (±0,01 mm).

 LIFTKIT och SLIDEKIT fungerar med samtliga robotar från Universal Robots och kan kombineras i robotapplikationer som kräver extra räckvidd. Ewellix kan även bygga specialanpassade lösningar.


Om Ewellix
Ewellix är en global innovatör och tillverkare av elektromekaniska ställdon samt komponenter och subsystem för linjär lagring och drivning. Produkter och lösningar används bland annat inom industriell automation, medicinska applikationer och anläggningsmaskiner. Ewellix var tidigare en del av SKF Group och består idag av 16 försäljningsenheter och nio fabriker. Ewellix Group omsätter cirka 2,3 miljarder SEK och har cirka 1400 anställda. Koncernen har sitt huvudkontor i Göteborg och ägs av Triton.

För ytterligare information kontakta:
Martin Dahlgren, Head of Nordics & Export markets, Ewellix AB
Mobil: 0705-50 55 85
 

Medlemsnyhet

Företag
Ewellix AB

Box 33
433 21 Partille
Sverige
Ewellix AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.063