23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vi har filat på handtaget länge

| Medlemsnyhet | Företag Atlas Copco Industrial Technique Sverige

I 80 över år har vi filat på handtaget så det är inte konstigt att det ligger bra i handen. De första verktygen kom redan på 1800-talet, långt innan flera av våra kunders verksamhet hade startat.

I 80 över år har vi filat på handtaget så det är inte konstigt att det ligger bra i handen. De första verktygen kom redan på 1800-talet, långt innan flera av våra kunders verksamhet hade startat men tack vare att vi alltid strävat efter att ligga i framkant så var vi tidigt ute med ergonomi. På 1950-talet så satsade Atlas Copco på sin ergonomiavdelning och anställde Rune Zernell, Industridesigner, och enda sedan dess har opertörens/användarens ergonomi varit i fokus. Då undrade folk varför det var värt att lägga tid på det, men vi visste redan då att ergonomi och operatörskomfort var viktigt både ur hälsosynpunkt och jobbkvalité.

Rune Zernell var designchef på Atlas Copco Industrial Technique 1956-1982 och hade tidigare bla designat Volvo Amazon och delar av Volvo PV 444, Stockholms första tunnelbanevagn och ett träflygplan och är en av Sveriges mest betydande och banbrytande industridesigners som tidigt satte ergonomin i fokus.

Industridesign innebar i praktiken att man i sammarbetade med läkare och andra specilister för att göra produkterna bättre. På 1950-talet togs det optimala borrmaskinsgreppet fram och produkten lanserades 1960. Det här greppet är fortfarande det bästa och våra nya serier med borrmaskiner designas för samma grepp om än i en modernare tappning.

Idag är Atlas Copco med i flera forskningsprojekt och har industridoktorander inom just verktygsergonomi eftersom det är ett område med fortsatt stor fokus i vår produktutveckling. 

Ett bra verktyg är välbalanserat och skall hållas med rak handled, inte vara för tungt att hålla upp, ha ett lagom smalt grepp för att man inte ska bli trött i handen, ha en avtryckare med lagom mycket motstånd. Blir avtryckaren för hård blir operatören trött i fingret, är den för lös så riskerar man att ”råka” starta maskinen av misstag.

Pneumatiska verktyg ur PROserien har även de en ergonomisk design med välbalanserade verktyg som ligger bra i handen, är smidiga att använda och gör jobbet snabbt och effektict – allt för att ge operatören hög komfort och produktivitet. Gå till våra PRO-verktyg här

Och precis som 1950 så har dagen verktyg också genomgått tester och godkännande av ergonomiavdelningen genom hela produktutvecklingsprocessen.

Vi har hållt på med luftverktyg i över hundra år. Kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt verktyg.

Bring a Century of Experience to Your Project

Atlas Copco ShopIT


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Atlas Copco Industrial Technique Sverige

Besöksadress: Sickla Industriväg 19
105 23 Stockholm
Sverige
Atlas Copco Industrial Technique Sverige

Sänd till en kollega

0.062