23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

TRUMPF presenterar ny 3D printer

TruPrint 2000 uppfyller högsta produktivitet och kvalitet standard.

TRUMPF presenterade en ny 3D printer på den ledande internationella mässan för additiv tillverkning -  Formnext i Frankfurt 19 – 22 november. Den heter TruPrint 2000, och är särskilt lämpad för medicinteknik och andra applikationer med extra höga standarder och kvalitetskrav. Experter har nu vidareutvecklat systemet så att skyddsgasen flödar jämnt igenom från baksida till framsidan av byggkammaren. På så sätt ökar kvaliteten på de printade detaljerna.

I och med en annan inbyggd nyutveckling, en pulverborttagare - Powder Removal, kan nu operatören ta bort överskott av pulver från komponenten direkt i systemet och slipper som tidigare ta ut och packa upp den på en separat station. Detta är både enklare och sparar tid när man har att göra med små 3D kammare som i TruPrint 2000. Den nydesignade maskinen som processar metallpulvret i skyddgasmiljö gör även att man förhindrar att smuts och förorening ska infiltrera i pulverkretsen. Det här är en stort betydande fördel för känslig utrustning.

Högsta produktivitet, låg kostnad och inbyggd digital övervakning

TruPrint 2000 är utrustad med Multilaserprincipen. Två 300-watt lasrar arbetar parallellt och kan bearbeta hela 3D printerns byggkammare och boosta systemet produktivitet. Med samma tillvägagångssätt som för TruPrint 1000 har man minskat laserns brännvidddiameter till 55 micrometer för att kunna printa komponenter med jämnare ytor, förbättrad kvalitet och invecklade strukturer. TruPrint 2000 är perfekt för att printa detaljer i titan vilket är ett vanligt förekommande material i medicinsk utrustning.

Då företagen inte behöver en separat uppackningsstation sparar de även pengar. Maskinens nya design ger därmed linjeproduktionsfördelar och kräver färre moment vilket gör instegs investeringen lägre för företag som vill börja med additiv tillverkning. Den automatiserade pulverbädden och smältpoolen är dessutom digitalt övervakade. Skulle ett felmeddelande genereras tillkännager systemet detta till operatören direkt och säkerställer därmed kvaliteten ytterligare.  

 

TRUMPF maskin ab
Box 606 (besöksadress Aleforsvägen 5 44139 Alingsås)
441 17 Alingsås
Alingsås kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562403369

Kontaktperson

KG
Karin Gustafsson
Marknadskoordinator
+46 322669700 karin.gustafsson@se.trumpf.com

Sänd till en kollega

0.031