23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur fungerar en ångbefuktare med elektroduppvärmning?

| Medlemsnyhet | Företag Condair AB

En ångbefuktare med elektroduppvärmning är en isotermiskt befuktare som genererar ett elektronflöde för att värma upp vatten. Men hur fungerar det egentligen?

Elektroder, uppvärmning och förångning

Den här tekniken använder elektriskt motstånd, dvs vattnets ledningsförmåga. Strömgenomgången och den efterföljande genererade mängden ånga är ett resultat av samspelet mellan elektrodernas ytor, avståndet mellan elektroderna och det djup de är nedsänkta på. Elektroderna med bred yta används för att ge mineralerna i vattnet en så stor yta som möjligt (på vilken mineralerna kan stabilisera sig).

Mineralerna kristalliserar sig (härdas) på dessa elektroder och fungerar som ytterligare isolering. Eftersom ångvattnet kräver att elektroderna är nedsänkta på ett djup som överensstämmer med den faktiska förbrukningen, söker sig vattennivån i ångcylindern alltid uppåt så att den tillgängliga elektrodytan blir mindre och mindre, och ångutsläppen blir lägre och lägre.

Befuktarens elektroniska system avger en signal när cylindern är förbrukad. Beroende på cylindertyp kan en cylinder antingen återanvändas (vilket är tillfället med tvättbara ångcylindrar) eller bytas till en ny (engångs-konceptet). Elektroderna har alltid kontakt med vattnet för att säkerställa att enheten alltid är klar att använda – även när den stillastående. Det kontrollerbara ångutsläppet ligger därför i den lägre ändan, och beroende på vattenkvaliteten är den begränsad till 10 till 20 procent av den totala ångmängden (alltid justerbar med 15 - 100 procent).

Läs mer om ångbefuktare med elektrodvärme på vår webbplats, där du också kan se en video om produkten.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Condair AB

Dåntorpsvägen 51
136 50 Jordbro
Sverige
Condair AB

Sänd till en kollega

0.078