23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

norelem lägger i högsta växeln med kugghjul och snäckväxlar

| Medlemsnyhet | Företag norelem AB

Konstant smidig kraftöverföring och tillförlitlighet är nyckelfaktorer för god drivteknologi.

 För detta ändamål har standardkomponentspecialisten norelem lanserat sitt nya sortiment av koniska kugghjul och snäckväxlar, utvecklade för att vara underhållsfria för konstruktions- och tillverkningsansvariga.

Vinkelväxlar med koniska kugghjul är användbara när riktningen för axelns rotation måste ändras. De är vanligtvis monterade på axlar som är 90 grader men kan utformas för att fungera i andra vinklar. norelems nya växlar med koniska kugghjul är universellt tillämpliga och finns i sju olika storlekar med förhållandet mellan växlarna 1:1.

Det nya sortimentet med snäckväxlar är också extremt mångsidigt för alla tillämpningar, i en storlek med ett centrumavstånd på 20 mm och sju olika proportioner. En snäckväxel, som också kallas snäckdrivning, är en specifik växelmontering där en snäckskruv griper med ett snäckhjul. Monteringen tillåter användaren att bestämma rotationshastigheten och gör det möjligt att överföra högre vridmoment.

Båda de nya produktserierna har anodiserat aluminiumhus som är tätat för att förhindra fettläckage och för att hålla damm ute. Detta håller komponenterna smorda utan att smuts fastnar i kuggtänderna, vilket kan påverka växlarnas och drivarnas rotation. Komponenterna har en livslängd på 1000 timmar om de körs med full belastning, med hastighet på 500 rpm och en arbetscykel på 20 procent.

"Koniska växlar och snäckväxlar är vanliga komponenter i verkstadsindustrin, men det är viktigt att se till att dessa delar inte går sönder eller havererar", säger Marcus Schneck, VD för norelem.

"På norelem strävar vi alltid efter att erbjuda värde och tillförlitlighet, varför våra nya sortiment kommer i täta hus. Med sitt hölje är de oerhört hållbara och de har lång livslängd i de hårda miljöer de används i."

norelems koniska kugghjul och snäckväxlar är yt- och tillämpningshärdade för ökad styrka. För större flexibilitet och användarvänlighet är rotationsriktningen på axeln på båda produkterna godtycklig och installeras via en enkel skruvfästning. Båda serierna kan arbeta i temperaturer från -20°C till 60°C.

Mer information på norelem.se

Det fullständiga utbudet av kylmedelslangar finns i THE BIG GREEN BOOK, norelems kostnadsfria katalog över standardkomponenter. THE BIG GREEN BOOK är tillgänglig för beställning eller nedladdning på norelem.se.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
norelem AB

Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sverige
norelem AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.109