23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Tente - Europas största hjultillverkare

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Det multinationella företaget Tente grundades i Wermelskirchen 1923.

Idag finns bolaget på alla fem kontinenter och tillverkar länkhjul, industrihjul och kompletta hjul. Deras mobilitetslösningar är viktiga i många olika branscher som måste ha rörliga arbetsverktyg.

Tente är Europas största tillverkare av hjul och deras produkter används bland annat inom maskintillverkning, internlogistik, drivanordningar och möbler. Även företag inom handel, transport och medicinteknik förlitar sig på Tentes innovativa hjul och mobilitetslösningar. Tente är ett multinationellt företag som finns i fem olika världsdelar och i Sverige ligger deras verksamhet i Mölnlycke. Dit vänder sig deras svenska kunder för rådgivning och lokal service.

Intelligenta mobilitetslösningar
God ergonomi är viktigt på alla arbetsplatser och verktyg eller andra nödvändiga föremål för yrket måste ofta vara mobila för att inte slita på kroppen. Tente strävar efter att utveckla intelligenta mobilitetslösningar som förbättrar människors liv och arbetssituation. Företaget tillverkar sina produkter efter mottot “Better Mobility. Better Life.” Deras lösningar är designade för att öka produktiviteten, öka säkerheten och sätta nya standarder.

Bullerreducering, miljö och design
Bullerreducering är avgörande för att öka välbefinnandet på en arbetsplats eftersom buller och obehagliga ljud från transport- och arbetsredskap kan påverka livskvaliteten. Det kan även vara störande för andra personer och ha många negativa hälsoeffekter. Länkhjul ger upphov till flera ljud som till exempel rulljud eller buller som uppstår vid styrning. Tente arbetar med ljuddesign för alla sina produkter och påverkar hjulens buller vid körning genom perfekta materialblandningar, rätt slitytor och geometri.

Tente arbetar även med konstruktioner som skyddar miljöresurser och förhindrar slöseri. Deras strävan är att minimera varje form av miljöbelastning, som att minska CO2-utsläppen, minska bullernivåer eller genom att inte använda några farliga ämnen vid tillverkningen. De uppnår sina högt uppsatta miljömål genom tekniskt, genomtänkt utveckling i kombination med moderna material samt råvaror som håller hög kvalitet.

Formgivning är något annat som står i fokus hos Tente. Deras designhjul har vunnit flera olika designpriser av högt anseende som prisar innovativitet, användbarhet och hållbarhet. Kunder som har ett individuellt formspråk kan beställa hjul som är designade för att passa in i verksamheten och hjälper dem att sticka ut. Tente kan skapa hela produktserier för bolag som behöver olika typer av produkter och de kan designas för att ge ett enhetligt uttryck som passar företaget. Att lägga till en logotyp eller implementera kodningar går också bra.

Säkra hjul för arbetsplatsen
Samtliga produkter från Tente är testade och certifierade för att uppnå stränga säkerhetsstandarder. Arbetssäkerheten förbättras, olyckor förebyggs och risken för ohälsa minskar vid användning av Tentes hjul och mobilitetslösningar. Det är inte bara människor som skyddas av deras smarta lösningar, utan även gods och applikationer skadas mindre vid användningen av företagets hjulsystem.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078