23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Romantiskt musikaliskt drama

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

A Star is Born är en romantisk musikalisk dramafilm från 2018. Filmen är producerad av Bradley Cooper, hans första film som regissör.

I huvudrollerna syns Bradley Cooper själv och Lady Gaga. Lady Gaga var fram tills sin medverkan i A Star is Born främst känd som en artist och inte skådespelerska.

Filmen är den 3e inspelningen av originalfilmen från 1937. 1954 respektive 1976 gjordes två musikaler baserade på originalfilmen. Filmen var en enorm succé och spelade in över 436 miljoner dollar globalt. Skådespelarna, Cooper och Lady Gaga, fick båda beröm för sina skådespelarinsatser, men filmen är även hyllad för dess manus, film och musik.

En musikalisk kärleksfilm
Den avdankade artisten Jack Maine träffar och blir kär i artisten Ally. Allys dröm är att slå på den stora arenan men har svårt att nå ända fram, hon håller precis på att ge upp sina drömmar. När hon träffar Jack blir hon hjälpt och hennes karriär börjar ta fart ordentligt. Jacks och Allys kärlek stöter på problem när hennes karriär går bättre och bättre och tar tid från deras relation samtidigt som Jack har inre personliga problem.

Bradley Cooper's debut
Den stora överraskningen med filmen A Star Is Born är antagligen att Lady Gaga gör sin debut som skådespelerska. Lady Gaga är sedan många år tillbaka en världsstjärna genom sin musik. Samtidigt är det minst lika överraskande att Bradley Cooper gör sin debut, inte bara som regissör men också som artist då han vid flertalet tillfällen sjunger i filmen. Hans oanade artistiska talanger slog igenom hos publiken. Få kunde innan denna film ana att Bradley Cooper kunde sjunga förutom att vara skådespelare.

Baserad på en Hollywoodfilm från 1937
Filmen är som nämnt baserad på en Hollywood produktion från 1937 med samma namn. A Star is Born är visserligen inte baserad på en sann historia men huvudkaraktärerna är baserade på två verkliga personer.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.061