23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ett husköp är en stor investering

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Redo att köpa ett nytt hem? Att köpa en ny bostad är, oavsett om det är en lägenhet där du ska bo själv eller ett hus till dig och din familj, ett av de viktigaste ekonomiska besluten du kommer att fatta under din livstid.

Här kommer några tips om vad du behöver tänka på vid köpet:

Ta hjälp av en expert
Om du inte är en expert på lägenheter eller hus, överväg att ta hjälp av någon som är expert. En person som tex vet hur VVS, elektricitet och våtutrymmen ska se ut. Någon med kunskap kan hjälpa dig att upptäcka dolda fel innan du genomför köpet. Visserligen kostar det att ta in en expert, men den kostnaden är betydligt lägre än vad en eventuell framtida kostnad är för ett fel på huset.

Var inte rädd för att kontrollera kontrakt
När du köper ett hus finns det papper att skriva på, och fler än ett papper som kräver en signatur. Många av dessa papper - som faktiskt är kontrakt - ser ut som "vanliga" kontrakt utan utrymme för förhandlingar. Det är inte sant, kontrakt är tänkta att förhandlas om. Tänk på att om du vill ha mer tid att granska ett avtal är det helt okej och inget som är konstigt att göra. Undvik att skriva på avtal utan att noggrant läsa igenom dem.

Har du kunskapen och tiden - bygg själv!
Har du kunskap och tid och vill bo i ett hus exempelvis ute på landet? Var då inte rädd för att bygga något själv! Det kan kännas avskräckande till en början och visst, det kräver stor kunskap och det tar tid, men du kan spara mycket pengar. Mycket hjälp går att få via rådgivare, expertis eller genom guider online. Bygga hus istället för att köpa hus sparar mycket pengar. Hemsmart är ett bra exempel på en onlinetjänst där du kan få information och hjälp kring hur du bygger ditt eget hus.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078