23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Planerar du att renovera eller bygga om?

| Medlemsnyhet | Företag Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Asbest är ett hälsofarligt byggmaterial som totalförbjöds 1982. Materialet användes flitigt före och en bit in på 1980-talet. När man bearbetar eller river material som innehåller asbest frigörs en stor mängd asbestfibrer.

De lätta och tunna fibrerna kan finnas i luften under en lång tid och vid inandning fastnar dessa i lungorna, som med tiden kan orsaka flera allvarliga lungsjukdomar, såsom cancer.
  
Asbest kan finnas i mer än 3 000 byggprodukter (exempelvis kakelfix och fog, matta och lim, isolering samt väggskivor) och en analys bör göras innan man påbörjar sitt byggarbete. Misstänker du att ditt byggmaterial kan innehålla asbest kan du lämna in det till oss på Safe Control för analys.  

Vi hjälper både privatpersoner och företag med att analysera olika material avseende hälso- och miljöfarliga ämnen. Om du som privatperson vill använda våra tjänster är du välkommen att göra din beställning i vår webbshop.  
 
På vår hemsida beskriver vi hur en analys går till och vi ger även exempel på andra miljö- och hälsofarliga byggmaterial som man bör ta hänsyn till vid renoveringar och rivningar.  
  


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Tillgängligheten 1
417 10 Göteborg
Sverige
Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Sänd till en kollega

0.078