23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Förebyggande underhåll nyckel till bekymmersfri drift

| Medlemsnyhet | Företag AP&T

AP&T:s första presshärdningslinje i Kina presterar på topp efter 14 år.

Med 74 anläggningar i 24 länder är Benteler Automotive en av fordonsindustrins verkligt stora aktörer och en global samarbetspartner till en lång rad biltillverkare. En av koncernens kinesiska produktionsanläggningar ligger i Chanchun i norra Kina. Här tillverkas karossdelar i den första presshärdningslinje som AP&T installerade i Kina redan 2005.

Efter 14 år i kontinuerlig drift presterar linjen fortfarande på topp. Produktionstakt och tillgänglighet är praktiskt taget i klass med helt nya linjer. En viktig förklaring till det är att Benteler redan från början satsat på att ge utrustningen ett regelbundet förebyggande underhåll.

– Att satsa på förebyggande underhåll lönar sig. Det gör att vi kan upptäcka och åtgärda eventuella brister tidigt och därmed undvika långvariga stillestånd, säger Liang Yiping, Maintenance Manager vid Benteler CAPP.

Årlig hälsokontroll
– Ända sedan starten för 14 år sedan har presshärdningslinjen körts med hög belastning. Den är i drift sju dagar i veckan, året runt. Undantaget är en sommarvecka varje år, då våra servicetekniker är på plats och går igenom alla delar av linjen för att upptäcka eventuella problem – innan de inträffar. Jag brukar jämföra det med att träffa sin läkare för en årlig hälsokontroll, säger Kimi He, General Manager på AP&T Shanghai.

Genom ett välplanerat underhåll minimeras risken för driftstörningar, oplanerade stillestånd och produktionsbortfall.

– Oförutsedda produktionsstörningar kan bli väldigt kostsamma. En utebliven eller försenad leverans till en OEM resulterar ofta i straffavgifter, så varje minut har betydelse, säger Kimi He. 

– AP&T:s tekniker är professionella, väl förtrogna med pressystemet och kan hjälpa oss med ett kvalificerat underhåll. Efter den årliga genomgången är maskinerna alltid i väldigt bra skick och möter våra krav på produktionsprestanda, säger Liang Yiping.

Uppgraderad för att prestera på topp
I samband med det årliga underhållet undersöker AP&T:s tekniker maskinernas status, byter ut delar som börjar bli slitna och uppgraderar utrustningen med nya komponenter efter behov. Presshärdningslinjen hos Benteler har bland annat försetts med AP&T:s nya styrsystem och användargränssnitt. 

– I takt med att vi utvecklar vår teknik ser vi självklart till att våra kunder kan dra nytta av fördelarna, inte bara när det gäller nya produkter utan också befintliga installationer. En produktionslinje från AP&T som underhålls och uppdateras på rätt sätt är en investering som skapar förutsättningar för en lönsam och bekymmersfri produktion under hela livscykeln. Presshärdningslinjen hos Benteler är ett lysande exempel, den har blivit något av ett skötebarn för både AP&T:s och Bentelers personal, säger Kimi He.

Långsiktigt engagemang ger trygghet
Långsiktigheten är också ett signum för AP&T:s kundrelationer och engagemang i Kina.

– Vi har varit etablerade med egen verksamhet i Kina sedan 2009, för att bistå våra kunder med allt från teknisk rådgivning och support till kvalificerad service och snabb reservdelsförsörjning. Tryggheten i att ha en långsiktigt engagerad samarbetspartner, som finns på plats i alla lägen är väldigt uppskattad av många kunder, säger Kimi He.

– Ända sedan vi installerade vår produktionslinje 2005 har vi fått en väldigt bra teknisk support från AP&T, med konstruktiva förslag på hur utrustningen ska underhållas och förbättras. Reservdelsförsörjningen fungerar också väldigt smidigt, säger Liang Yiping.

Så hur ser framtiden ut för presshärdningslinjen hos Benteler? Hur gammal kan en presshärdningslinje egentligen bli?

– Linjen är som sagt i väldigt gott skick och med ett fortsatt regelbundet underhåll har den med all sannolikhet många års produktiv drift framför sig, säger Kimi He. 

Fakta

  • Benteler Group grundades i Tyskland 1876.
  • Benteler var det första företaget som framgångsrikt började använda presshärdningstekniken i tillverkning av bilkarosser.
  • Benteler är en av världens största leverantörer av fordonskomponenter. 
  • Benteler Automotive har 74 anläggningar i 24 länder.

Medlemsnyhet

Företag
AP&T

Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Sverige
AP&T

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078