23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

AP&T producerar skyddsförkläden för vårdpersonal tillsammans

| Medlemsnyhet | Företag AP&T

I AP&T:s testcenter i Ulricehamn, Sverige går en av pressarna i tvåskift. Men istället för plåt är det nu plastmaterial för skyddsförkläden till vårdpersonal som klipps här. I coronapandemins spår är behoven stora.

– För ett tag sedan blev vi kontaktade av NPA Plast i Ljungby, Sverige som undrade om vi kunde hjälpa dem att öka tillverkningen av skyddsförkläden i plast. Dittills hade klippningen av plastmaterialet i huvudsak gjorts manuellt. Vi sade förstås ja och sedan slutet av maj är produktionen i full gång vid vår anläggning i Ulricehamn, berättar Patrik Haglund på AP&T.

Buntar av plastmaterial matas in i pressen och klipps med hjälp av ett egentillverkat stansverktyg.

– Det blir en väldigt rationell process som gör det möjligt att snabbt klippa relativt stora materialvolymer på en gång.

De klippta plastämnena körs sedan direkt vidare till några av statsägda företaget Samhalls anläggningar i södra Sverige, där den slutliga svetsningen av förklädena sker. Därefter levereras de färdiga produkterna till olika vårdinrättningar. Förklädena är godkända av Karolinska institutet, Försvarsmakten med flera. NPA Plast har även som första företag i Sverige fått ett godkännande av Arbetsmiljöverket.

– Det känns väldigt positivt att vi som företag kan göra en insats och bidra med våra resurser när vården och samhället som nu befinner sig i en ansträngd situation, helt enkelt ”vara en del av lösningen” så som MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) ofta uttrycker det, säger Patrik Haglund.

aptgroup.com

Medlemsnyhet

Företag
AP&T

Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Sverige
AP&T

Sänd till en kollega

0.063