23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Rörlaserskärning för nybörjare och experter

| Medlemsnyhet | Företag TRUMPF maskin ab

Ny TRUMPF maskin för att komma igång med rörlaserskärning eller som en extra maskin i produktionen. Kostnadseffektiv även vid låg utnyttjandegrad och enkel att köra tack vare ett antal automatiseringsfunktioner.

TRUMPF senaste rörlaserskärmaskin - TruLaser Tube 3000 fiber – ett  kostnadseffektivt val även vid låg utnyttjandegrad, vilket gör den lika lämpad för de företag som vill börja med rörskärningsteknologi som för dem som expanderar sin produktionskapacitet. Maskinen besitter alla processer för rör och profiler och ersätter de konventionella metoderna som att såga, fräsa eller borra.

Perfekt startkit för rörlaserskärning

TruLaser Tube 3000 fiber täcker en bred räckvidd av applikationer som profiler, runda eller fyrkantiga rör samt erbjuder optionerna L och U profiler. Maskinen är utrustad med en två kilowatts fastkroppslaser och utför höghastighetsskärning i stål, rostfritt, aluminium samt i icke järnhaltiga metaller som koppar och mässing.  En omfattande mängd skärdata finns redan lagrad i maskinen. TruLaser Tube 3000 fiber kan skära rör med en diameter upp till 152 millimeter och profiler med en yttre omkrets på upp till 170 millimeters. Den självcentrerade spänntekniken är konstruerad att hålla röret på plats i korrekt position och anpassas per automatik till rörets dimensioner utan att det krävs någon manuell inställning av operatören. TruLaser Tube 3000 fiber konfigurerar dessutom flertalet andra viktiga inställningar automatiskt. AdjustLine funktionen modifierar skärparametrarna med ett knapptryck och försäkrar pålitlig skärning av material i något lägre kvalitet.  SeamLine Tube detekterar svetssömmar och andra märkningar på rörets inre och yttre yta och hjälper operatören så att dessa blir positionerade på önskvärt sätt i den färdiga detaljen. Med väldigt enkel installation och grad av automatisering är TruLaser Tube 3000 fiber en mycket användarvänlig maskin som representerar ett konstandseffektivt alternativ för mindre serier.

Pålitig och precis detaljhantering

TruLaser Tube 3000 fiber skär rör som väger upp till 18.5 kg per meter med en  materialtjocklek på upp till 8 millimeter. Den finns tillgänglig i två längder som klarar antingen 6,5 eller 8 meter material. Tack vare optionen LoadMaster Tube – ett automatiserad in- och utlastningssystem är maskinen även kostnadseffektiv för större volymkörningar. Ett integrerat materiallager känt som ett “bundle space” tillhandahåller ett litet buffertlager upp till 4 ton råmaterial eller upp till 5 ton i 8 meters maskinen. LoadMaster Tube systemet separerar och mäter rören parallellt med produktionen och transporterar dem in i maskinen. Valsar supporterar rören och guidar dem till stationen för att producera säkra detaljer med toppkvalitet. Valsarna kan justeras till befintlig rördiameter i ett enkelt steg.  Maskinen fungerar även så att den har guidevalsar vid utlastningen så att det blir en bättre support framförallt när längre rör bearbetas. De färdiga detaljerna kommer ut i korrekt ergonomisk höjd för operatören och avlägsnas smidigt samtidigt som maskinen arbetar vidare och maskinen separerar per automatik restgitter och skärrester bort från den färdiga detaljen

Nyckelkomponenter enkla att komma åt när som helst.

Tack vare hög säkerhet i konstruktionen kan man enkelt komma åt in- och utlastning när som helst om det till exempel behövs laddas med några enskilda rör för ett mindre jobb mellan de större. Det behövs ingen komplett kabin då ett stort lasersäkrat fönster gör det enkelt att hålla koll på hela processen.

 

Medlemsnyhet

Företag
TRUMPF maskin ab

Box 606 (besöksadress Aleforsvägen 5 44139 Alingsås)
441 17 Alingsås
Sverige
TRUMPF maskin ab

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.062