23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Fortiva kompletterar sitt utbud med polerande verktyg

| Medlemsnyhet | Företag Fortiva AB

Fortiva kompletterar sitt utbud med polerande verktyg från Elliot Tool Technologies. Tryckpolering resulterar i en jämnare, finare och hårdare yta än vid skärande bearbetning.

Fortiva kompletterar sitt utbud med polerande verktyg från Elliot Tool Technologies. Tryckpolering resulterar i en jämnare, finare och hårdare yta än vid skärande bearbetning. Nu breddar Fortiva sitt produktutbud för att erbjuda kunder en verklig helhetslösning.

Metoden är kostnadseffektiv och snabb när det gäller att förbättra en yta redan i första uppspänningen. Tryckpolering avlägsnar inte något material, istället komprimerar den ytan och jämnar ut toppar och dalar vilket genererar en slät yta för exempelvis o-ringar.
 
”Vi ser att tryckpolering som metod behövs i Sverige, då den än så länge är ganska okänd. Tidigare har man hänvisats till att svarva en yta med flera passeringar och låga matningar för att generera en bra yta eller skicka iväg komponenterna för slipning om maskinkapaciteten inte finns tillgänglig. Tryckpolering ger en imponerande yta för krävande mekaniska applikationer som länkarmar i grävmaskiner, styrleder eller hydrauliska delar där det måste vara tätt. Tryckpoleringen genererar en hårdare yta som ökar hållbarheten på komponenten” säger Peter Lindén, teknisk chef på Fortiva
 
Utbudet från Elliot Tool Technologies består av verktyg som passar både för utvändig & invändig tryckpolering såväl för koniska och sfäriska ytor.

För mer information kontakta Fortiva AB:
Telefon 010-121 91 10 eller info@fortiva.se


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Fortiva AB

Besöksadress
Höjdrodergatan 22
212 39 Malmö
Sverige
Fortiva AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.047