23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Clip-Lok SimPak sparar miljoner åt försvarsindustrin

| Medlemsnyhet | Företag Clip-Lok SimPak

Clip-Lok SimPak är en ledande leverantör av hållbara och kostnadseffektiva transportförpackningar.

Hållbarhet möter hållfasthet

Vi använder i huvudsak råvaror såsom stål och trä vilka båda är återvinningsbara respektive förnyelsebara till våra förpackningsslösningar vilka möter högt ställda krav inom branscher som fordons- och försvarsindustrin.

För Clip-Lok SimPak är inga uppdrag omöjliga
Clip-Lok SimPak har tillsammans med ledande försvarsaktörer tagit fram en UN-godkänd förpackningslösning i stål för väg-, tåg-, sjö- och flygtransporter av flygbränsletankar. Efter att noggrant ha satt sig in i kundens problematik konstaterade teamet att ett Clip-Lok Stålrack optimerat för befintlig hanterings-utrustning skulle kunna lösa utmaningen.

En tillbehörssats konstruerades, som enkelt kunde monteras på befintligt underrede. Efter omfattande interna tester var det dags för RISE (Research Institutes of Sweden) att utmana produkten på allvar.

Här faller flygbränsletanken i betonggolvet
En omfattande destruktiv testprocess bevisade att den nya förpackningslösningen höll måttet – även i en extrem miljö. Den nya förpackningslösningen i stål är skandinavisk ingenjörskonst när den är som bäst.

– Att släppa en tank fylld med teknologi och flygbränsleresidualer från 1,2 meters höjd rätt ner i ett betonggolv – utan att tanken går sönder eller lossnar ur sitt fäste – ställer extrema krav på förpackningen, förklarar Katrine Skovbjerg, FoU-chef på Clip-Lok SimPak.

– Vår beställare är mycket nöjd med de resultat vi åstadkommit tillsammans. Den nya produkten är genialisk i all sin enkelhet och löser utmaningar som kunden tampats med under ett decennium”, säger Gustaf Follin, försäljningsdirektör hos Clip-Lok SimPak.

Näst på tur står ett innovativt bärgningsemballage för att transportera läckande bränsletankar. Ännu ett utmanande uppdrag vi berättar mer om längre fram.

Clip-Lok SimPak sparar miljoner åt försvarsindustrin
Den nya förpackninglösningen i stål, och det goda samarbetet, imponerar på beställaren:

– Clip-Lok SimPak har löst ett tio år gammalt problem åt oss på rekordtid. Tempot och kompetensen i projektledningen och utvecklingsarbetet imponerar stort på oss. Med hjälp av Clip-Lok SimPaks produkter kan vi nu spara miljonbelopp i transportomkostnader varje år, säger en talesperson inom skandinaviskt flygvapen med insikt i projektet.

– Detta är ett hedersuppdrag som befäster vår ställning som ledande leverantör. Vi är mycket stolta över förtroendet, det bekräftar att våra kunder litar på att vi kan lösa även de näst intill omöjliga uppdragen”, säger Gustaf Follin, försäljningsdirektör på Clip-Lok SimPak.

Gratis rådgivning!

Boka tid för konsultation här! 

Vill du veta mer?

Kontakta oss så berättar vi mer.

Försäljningsdirektör
Gustaf Follin
E-post: gfollin@clip-lok.com 
Tfn: 0702 – 31 56 00

Medlemsnyhet

Företag
Clip-Lok SimPak

Karl XI:s väg 27
302 94 Halmstad
Sverige
Clip-Lok SimPak

Bilder och video

flygtransporter av flygbränsletankar.flygtransporter av flygbränsletankar.flygtransporter av flygbränsletankar.

Sänd till en kollega

0.063