23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Svetsexperter gör stor skillnad

När det danska ståltillverkningsföretaget Weissenborn skulle investera i nya maskiner gav Migatronics svetsexperter råd om svetsmaskiner och optimeringsmöjligheter. Detta resulterade i att Weissenborn sparade både tid och pengar i sina svetsningar.

Sedan 1885 har Weissenborn levererat komponenter och monterat lösningar i stål, rostfritt stål och aluminium.

Flexibel och effektiv service är viktigt för Weissenborn för att kunna matcha de ökade kraven på kvalitet, pris och säkerhet. Följaktligen är företagets produktionsplaneringssystem datoriserade vilket gör alla arbetsflöden enkla att justera efter individuella beställningar. Detta gör det möjligt för Weissenborn att utföra även komplexa svetsuppdrag inom en kort tidsbegränsning och leverera alla beställningar i tid.

- Korta produktionstider och produkter av hög kvalitet är avgörande för vårt företag. Detta ställer krav på kunnig personal såväl som flexibel och modern organisation inklusive den bästa svetsutrustningen på marknaden. Därför använder vi endast svetsmaskiner från Migatronic, vår vanliga leverantör. Migatronics högpresterande och användarvänliga svetsmaskiner ger alltid ett spektakulärt slutresultat. De är avgörande för vår förmåga att utföra de allt mer komplexa uppdragen hos våra kunder. Som en följd av detta beslutade vi oss för att utöka med två nya Sigma Select-maskiner med DUO Plus-funktion till vår maskinpark, säger Martin Roll, production manager på Weissenborn.

 Svetstiderna minskade med 22 procent.

För att säkerställa problemfri implementering av de nya Sigma Select svetsmaskinerna fick Weissenborn professionellt stöd av Migatronics svetsexpertgrupp. Svetsexperterna ger råd om alla aspekter inom svetsning, inklusive manuella svetstekniker och uppstart av automatiska svetslösningar för att optimera kundernas produktion.

Svetsexperterna rekommenderade Weissenborn att byta ut sina TIG-svetsmaskiner mot de nya Sigma Select-maskinerna i vissa delar av sin produktion för att spara tid och optimera produktionen:

- Migatronic rekommenderade att vi skulle byta från TIG-svetsning till MAG-svetsning av specifika komponenter av rostfritt stål MAG-svetsning är en mycket snabbare process men orsakar vanligtvis mycket svetsloppor vilket kan ha en negativ effekt på svetskvaliteten. Med Sigma Select-maskiner och DUO Plus-funktionen får vi vackra svetsningar med ett minimum av svetsloppor. Följdaktligen valde vi att diskuterar det med vår kund som inte såg det som ett problem att byta till MAG-svetsning av specifika komponenter. Resultatet blev att vi har minskat svetstiden för några komponenter med så mycket som 22 procent, och detta utan att det har påverkat vår höga svetsningskvalitet. Detta är mycket positivt eftersom vi kan sänka priset för våra populära lösningar, säger Roll.

Att ha tillgång till Migatronics expertkunskaper och råd betyder mycket för Weissenborn.

- Migatronics expert demonstrerade alla funktioner hos Sigma Select svetsmaskin, och våra svetsare fick också möjlighet att testa och öva på maskinen. På detta sätt gjorde de nya svetsmaskinerna stor skillnad i vår produktion från allra första början, förklarar Roll.

Effektiviseringar ger nya möjligheter

Migatronics expertråd innebär mer än en spin-off-förmån för Weissenborn:

- Bytet till MAG-svetsning har ökat vår produktionshastighet och -kapacitet för specifika komponenter. Detta gör att vi kan konkurrera om uppdrag, vilka vi aldrig kunde ha tagit på oss tidigare. Vi har även kunnat sänkta priserna får vissa av våra uppdrag eftersom vi tillbringar mindre tid på svetsning, säger Roll.

En gång om året utför Migatronics underhållsavdelning en underhållskontroll av alla Weissenborns svetsmaskiner från Migatronic.

- Den årliga underhållskontrollen av våra svetsmaskiner är en stor fördel för oss. Det är vår garanti för problemfri drift och om en maskin skulle då sönder kan vi helt enkelt skicka den till Migatronic för reparation, säger Roll.

Svetsexperter skapar mervärde

Fokuset för Migatronics grupp av svetsexperter ligger på att skapa mervärde för kunder genom att erbjuda en flexibel service. Experterna kan alltid nås per telefon och de kommer gärna på besök hos kunder:

- Vi upplever att tillverkningsföretag alltid letar efter sätt att optimera sin svetsproduktion för att kunna behålla sin konkurrenskraft. Det är här vi spelar en stor roll genom att gå igenom deras produktion och ge dem råd om hur de kan förbättra sin organisation, säger Migatronics svetsexpert Michael Andersen.

- På detta sätt får kunden en idé om alla möjligheter som våra maskiner erbjuder, och vi hjälper kunderna fatta rätt beslut när det är dags att investera i en ny svetslösning. Som i fallet med Weissenborn kan det i slutändan innebära stora besparingar i tid och pengar, avslutar Andersen.

Migatronic Svetsmaskiner AB
Nääs Fabriker
Mellersta fabriken plan 4
Box 5015
448 50 Tollered
Mölndals stad
Sverige
VAT nummer: SE5564450103

Kontaktperson

CN
Christina Nielsen
chn@migatronic.dk

Sänd till en kollega

0.033