23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Galdabini Quasar för provning av plast och gummi

| Medlemsnyhet | Företag KmK instrument ab

Universal materialprovningsmaskin för att utföra olika tester som drag, kompression och böjning.

Med Galdabini Quasar 2.5 kan du göra materialprov på plast, gummi, hartser mm. Viktiga egenskaper man vill testa är bl.a. draghållfasthet, töjning innan brott och mekanisk utmattning.

Vanligtvis är provtyperna styva, halvstyva och icke-styva plaster i form av ”hundben”, stav eller rörformiga enlig en internationell eller nationell standard. Alternativt sker prover direkt på kundens specifika produkt där det är möjligt. Den flexibla och känsliga karaktären hos dessa plastprover gör både grepp och mätning av deformation ofta svårt att hantera. Vi rekommenderar att du använder parallella grepp för att applicera tillräckligt tryck för att undvika glidning av provet.

Plastprover med formen av "hundben" används oftast och kräver en töjningsmätare, extensometer, för att få spänningen mätt direkt på provet. Detta test gör det möjligt att bestämma egenskaper som sträckgräns, maximal spänning och nominell belastning vid brott.

Den mest lämpliga töjningsmätaren för platsprover är Video Extensometer, ett kontaktlöst mätinstrument som låter dig exakt mäta deformationsvärdena, helt enkelt genom att använda en markör för att markera position på materialet och en effektiv kamera som detekterar deformationen.

Den senaste Labtest-programvaran har avancerade förbyggda metoder med förkonfigurerade specifika plastberäkningar som hjälper till att säkerställa korrekta och repeterbara resultat.

Vill du veta mer?

Kontakta oss på KmK Instrument. Vi är ackrediterade enligt internationella standarden ISO/IEC 17025:2018. Ackrediteringen omfattar ambulerande kalibrering av tryck- och dragprovningsmaskiner enligt nya standarden SS-EN ISO 7500-1:2018. Sedan närmare 10 år tillbaka representerar vi europeiska Galdabini för leverans, installation, utbildning och kalibrering av marknadens mest kvalitativa dragprovmaskiner, programvaror och tillbehör. 

Läs mer på vår webbplats


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
KmK instrument ab

Regattagatan 8A
723 48 VÄSTERÅS
Sverige
KmK instrument ab

Sänd till en kollega

0.078