23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Inspektion av spännkabelkanaler och eventuella hålrum

| Medlemsnyhet | Företag KmK instrument ab

Detta är nummer sju i vår serie av lösningar för att inspektera och förebygga fel på betongkonstruktioner.

Behovet av besiktning och inspektion av betongkonstruktioner är stort då det finns ett stort antal föråldrade konstruktioner i samhället. Förutom byggnader, står grundläggande konstruktioner inom infrastruktur, transport och energi för enorma tillgångar och värden i samhället. Funktioner som vägar, broar, tunnlar, järnvägar, vind- och vattenkraftverk, ledningar, rör och pipelines är viktiga konstruktioner som får vårt dagliga samhälle att fungera. I många fall är de så pass föråldrade och i dåligt skick att de måste repareras eller helt enkelt tas ur drift. Följ vår serie av lösningar för att inspektera och förebygga fel på betongkonstruktioner.

Veckans ämne:  I del sex i vår serie ”lösningar för att inspektera och förebygga fel på betongkonstruktioner” så har vi med hjälp av Proceq GPR Live lokaliserat spännkabelkanalerna i en brokonstruktion.  Nu är nästa uppgift att inspektera och kartlägga att spännkabelkanalerna är ordentligt fyllda med betong. Med ultraljudsinstrumentet Proceq Pundit upptäcker vi eventuella hålrum eller luftfickor. Dessa hålrum måste injekteras med cement för att inte fukt och rost ska orsaka skada på den viktiga spännkabeln.

Problem: Att ta bort betongen för att inspektera och kartlägga om kanalen är fylld med betong är extremt tidskrävande, förstörande och dyrt. Den vanligaste metoden idag är att borra kärnor med jämna mellanrum, men risken är då att områden inte upptäcks och kartläggningen blir därmed ofullständig. 

Lösning: Med hjälp av Proceq Pundit Array PD8000 (ultraljudsteknik) får du en snabb och perfekt detektering och kartläggning längs med hela spännkabel kanalen.

Läs mer på vår hemsida gällande lösningar för inspektion och kontroll av betongkonstruktioner.

 

Vi erbjuder mätlösningar av högsta möjliga kvalitet till företag inom svensk industri. Vi har specialistkompetens inom mätteknik, materialprovning samt oförstörande provning och hjälper vi dig hitta rätt lösning för dina behov.

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Besök vår hemsida www.kmk-instrument.se


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
KmK instrument ab

Regattagatan 8A
723 48 VÄSTERÅS
Sverige
KmK instrument ab

Sänd till en kollega

0.063