23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Lesjöfors breddar utbudet med förstklassiga transportband

| Medlemsnyhet | Företag Lesjöfors AB

De flesta känner till Lesjöfors som en av Europas ledande tillverkare av fjädrar, tråd- och banddetaljer. Vad många inte vet är att i koncernen finns också specialistkompetens inom tillverkning av transportband i metall för livsmedelsindustrin.

Genom förvärvet 2019 av det nederländska bolaget Tribelt som tillverkar industriella transportband för livsmedels-, process- och läkemedelsindustrin kan Lesjöfors erbjuda högklassiga, nischade produkter. Tribelt är väl etablerat på den europeiska marknaden och växer kontinuerligt med långa, stabila kundrelationer och god lönsamhet.

Viktiga synergier

Lesjöfors ser goda möjligheter till korsförsäljning genom att introducera koncernens övriga kompletta utbud av fjäderprodukter samt tråd- och banddetaljer till Tribelts kundsegment. Ett stort fokus framgent kommer också vara att introducera de högklassiga transportbanden till kundsegment på den skandinaviska marknaden.

”Vi ser en enorm potential inom detta område och ska jobba hårt för att många skandinaviska företag ska få uppleva fördelarna med Tribelts kompletta sortiment av kundanpassade transportband”, säger Henrik Berner, försäljningsansvarig för transportband i Sverige.

Även Tribelts ledningsgrupp är nöjda med Lesjöfors som ägare och ser en stor fördel med att bolaget blivit en del av en grupp som är specialiserad på fjädrar, tråd- och banddetaljer. Den decentraliserade strukturen i Lesjöfors ses som en stor fördel för att fortsätta utveckla transportbandsområdet vidare inom nya kundsegment.

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Lesjöfors AB

Köpmannagatan 2
652 26 Karlstad
Sverige
Lesjöfors AB

Sänd till en kollega

0.063