23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vältajmad robot desinficerar rum med fläkt från ebm-papst

| Medlemsnyhet | Företag ebm-papst AB

ebm-papst centrifugalfläkt spelar nyckelroll i succéartad robotlösning

Ett sjukhus i Doha, Qatar, blev först i världen med att använda STERISAFE-PRO - roboten som kan desinficera rum med en luftvolym på 130 kubikmeter och som även används på bl a djurkliniker och inom livsmedelsindustrin.
Sterisafe utvecklar nu även en mindre robot avsedd för små rum och ambulanser.

Roboten som desinficerar rum från bakterier och även Covid-19

Nästan samtidigt som Corona-pandemin drabbade världen lanserade det danska företaget Sterisafe en ny robotlösning som tar bort virus och bakterier. Succén blev omedelbar.

Lanseringen av den nya desinfektionsroboten STERISAFE-PRO skedde bara ett par månader innan Corona-pandemin började härja över världen. Roboten har utvecklats för effektiv desinfektion av rum förorenade med virus, bakterier, svampar och sporer. När pandemin förlamade världen ökade hygienkraven dramatiskt vilket banade väg för en intensiv försäljningsökning för Sterisafe. Helt plötsligt ville många länder ha den nyutvecklade roboten. Tester som genomförts visare att roboten är så effektiv att den tar bort 99,999 % av Covid-19 virus som fastnat på ytor. Reningen av ett rum tar mellan 1,5 till 2,5 timmar beroende på rummets storlek. Att viruset bedöms kunna leva upp till tre dagar på hårda ytor är en viktig anledning till att exempelvis många sjukhus vill få roboten installerad.

Läs vidare HÄR


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
ebm-papst AB

Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Sverige
ebm-papst AB

Sänd till en kollega

0.079