23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

IZG10 – Handhållen eliminering av statisk elektricitet

SMC lanserar en kompakt och ergonomisk joniseringspistol för snabb neutralisering av statisk elektricitet. Det går att välja kontinuerligt flöde eller pulsblåsning och luftflödet är justerbart. LED-indikering ger användaren kontinuerlig driftstatus.

SMC utökar sortimentet av joniserare med IZG, en handhållen joniseringspistol för snabb och flexibel neutralisering där problemet uppkommer. På ca 0,3 sekunder eliminerar IZG den statiska elektriciteten och minskar risken för produktionsstörningar och obehag i arbetsmiljön.

Pistolen väger endast 200 g och är ergonomiskt utformad för att ligga bra i handen. Flödet är justerbart mellan 21 och 200 l/min utifrån aktuellt behov och det finns två driftlägen: kontinuerligt flöde eller pulsblåsning för att spara luft och energi.

En LED-lampa framtill lyser upp arbetsstycket som ska neutraliseras och LED-indikering bak ger användaren kontinuerlig information om driftstatus och behov av underhåll. Emittern är enkel att komma åt för rengöring eller byte.

Statisk elektricitet ställer till med mycket bekymmer inom industrin, särskilt under kallare årstider. Vår joniseringspistol är ett enkelt och snabbt verktyg för att komma till rätta med problemet och undvika obehag för personalen och kostsamma produktionsstörningar” säger Magnus Karlström, produktchef på SMC.

Mer information:
Magnus Karlström
Produktchef
+46 70-860 20 63
maka@smc.nu

SMC Automation AB
Ekhagsvägen 29
141 71 Segeltorp
Huddinge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562764034

Kontaktperson

JK
Joakim Kalcidis
joka@smc.nu

Sänd till en kollega

0.032