23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Maskinbyggnad: Framtiden är ljus-Framtiden är standardkomp.

Det är alltid svårt att utforma maskiner för framtida prestanda, med många olika faktorer att tänka på, såsom framväxande teknik, tillverkning och montering.

För att minska osäkerheten är det alltid en fördel att använda standardkomponenter, förklarar Martin Ahner, Produkttränare och ansvarig för norelem ACADEMY.

Det är alltid svårt att utforma maskiner för framtida prestanda, med många olika faktorer att tänka på, såsom framväxande teknik, tillverkning och montering. För att minska osäkerheten är det alltid en fördel att använda standardkomponenter, förklarar Martin Ahner, Produkttränare och ansvarig för norelem ACADEMY.

Det blir nu alltmer populärt inom tillverknings- och verkstadsindustrin att framtidssäkra företagets maskiner och komponenter. Det är mycket viktigt att se till att effektiva processer införs för att minimera störningar och avbrott, eftersom produktionsavbrott innebär förseningar. Sådana störningar leder i sin tur till frustrerade kunder och konsumenter.

Det är särskilt svårt att garantera framtida prestanda hos företagets mest uppskattade tillgångar när man använder skräddarsydda komponenter. Om fem, tio eller tjugo år är det möjligt att dessa anpassade komponenter inte längre är tillgängliga, och det är nästan en ren gissningslek om dessa komponenter kan bytas ut om de havererar eller om en ny maskininvestering måste göras.

Med tanke på det ständiga kravet på tillverkare att förnya - och för konstruktörer att skapa - dessa visioner och maskiner så kan användningen av standardkomponenter hjälpa till att förverkliga dessa idéer. Utöver detta kan även standardkomponenter hjälpa till att förlänga maskinens livslängd och öka dess avkastning.

Trender inom framtidssäkra maskiner

Alla företag är potentiellt i riskzonen när det gäller stillestånd och produktionsstopp, varför framtidssäkra processer är väsentliga. Detta inkluderar processer som additiv tillverkning och 3D-printing, robotik och automatisering, IoT-investeringar och till och med kroppsnära teknik.

I vissa fall öppnar ny teknik dörren för progressiva tillverkare att lansera verkligt innovativa erbjudanden. Men att välja vilken teknik som är bäst är svårt och det behövs helt klart goda skäl för en sådan investering.

3D-printing har gjort det möjligt för tillverknings- och verkstadsindustrin att ta ett stort steg framåt i en ny tid av teknik och effektivitet. Genom att vara en additiv process minskar 3D-tillverkning materialavfall, liksom bearbetningstid och nödvändig utrustning. Med detta sagt finns det vissa faktorer som kanske inte passar vissa företag, såsom designavvikelser, upphovsrättsfrågor och också en minskning av tillverkningsjobb, vilket resulterar i processer som har mindre mänsklig touch.

Robotik och automatisering har också liknande fördelar och nackdelar; detta kan ge effektivitet, tillförlitlighet och konsekvent produktion och lägre produktionskostnader; de kräver dock rejäla investeringskostnader och medför anställningsosäkerhet för personalen.

Utmaningar i framtidssäkrade maskiner

För att skydda sig från potentiellt katastrofala globala störningar måste tillverkare vidta åtgärder för att säkerställa flexibiliteten och hållbarheten i tillverkningen. Detta innebär att man måste flytta tillverkningskedjan från en globaliserad strategi till en mer lokaliserad.

Uppgradering till nästa digitala tidsålder är också en stor investering och viktig utmaning för tillverkare. Att säkerställa att din data och teknik är baserad på en plattform som rymmer den senaste tekniken är avgörande.

Att investera i ny teknik är dock framtidens väg. Allt som är sant om fördelarna med intelligent och flexibel automatisering under normala förhållanden är dubbelt sant nu: det möjliggör mer effektivitet, sänker kostnader, ökar produktionen och kvaliteten - och än viktigare, det minskar behovet av manuellt arbete.

Mekaniska standardkomponenter kräver inte en massa expertkunskap från början - de kan enkelt hanteras med grundläggande kunskap, vilket kan vara till hjälp för företag som vill framtidssäkra sin process.

Användning och fördelar med standardkomponenter inom teknik och maskinbyggnad

En rapport publicerad av McKinsey om framtidssäkra verksamheter säger att ”New market dynamics and technology trends are emerging at an increasing pace.” Denna snabba utveckling driver vikten av att snabbt bemästra frågor relaterade till produktkomplexitet, fluktuationer i efterfrågan och resursutnyttjande.

Även om det är viktigt för företag att köra effektivt är det också viktigt att maskiner och produktionslinjer är tillförlitliga utan några problem eller förseningar. Användningen av standardkomponenter, oavsett om det gäller nya eller gamla maskiner, kan minska tider för verktygsändringar eller till och med tiden för att byta ut arbetsstycken för bearbetning eller tillverkning.

Detta förbättrar produktiviteten, förlänger maskinens livslängd och minskar stilleståndstiden. Genom att använda standardkomponenter framtidssäkrar man sin verksamhet och maskiner.

Verktyg, kunskap och tillgångar som konstruktörer behöver för framtidssäkra maskiner

Kompetensklyftan inom tillverkningsindustrin är ingen ny utveckling, särskilt de senaste åren. Det är en utmaning för varje konstruktör att arbeta i ett nytt område där ny kunskap måste förvärvas. På grund av den befintliga bristen på kvalificerade arbetare måste företag internt utbilda sina anställda för att bygga kompetens för ny teknik.

Framtiden för ett företag återspeglas alltid i innovationsstyrkan i deras produkter. Endast genom att acceptera nya trender och sätta in dem i praktiken kan ett företag växa och överleva på marknaden.

Det kommer alltid att finnas en plats för standardkomponenter, och genom att lära sig att använda dessa effektivt kan konstruktörer öka sina färdigheter och välja rätt komponenter för rätt tillämpning. De kan till och med fortsätta med att överföra denna kunskap för att bygga helautomatiserade maskiner eller produktionslinjer och så småningom börja resan mot en framtidssäker tillverkningsprocess.

Även om maskiner blir smartare och i allt högre grad nätverkar med varandra för att vidarebefordra viss information för att generera ett optimalt arbetsflöde, är det viktigt att ha standardkomponenter för att säkert och robust kunna gå vidare till en ny teknikfas.

Slutsats

Det råder ingen tvekan om att tillverkningsföretag nu börjar gå mot ett mer digitalt sätt att arbeta. Med flera alternativ kring framtidssäker drift och maskiner så är det viktigt att företaget investerar i pålitliga produkter och system.

Standardkomponenter, som kan konfigureras eller skräddarsys för olika tillämpningar, är en kostnadseffektiv metod för framtidssäkring. De är extremt flexibla och kan tillgodose ett brett spektrum av krav samtidigt som de minskar komplexiteten i maskinbyggnad och underhåll. norelem ser sig själv som systemleverantör och heltäckande sortimentsleverantör med mål att förse konstruktören med alla de produkter de behöver. Fokus ligger inte på den enskilda komponenten utan på hela paketet så att konstruktören får allt från en enda källa.

norelem ACADEMY erbjuder effektiv och individuell instruktion med egen utbildningsplattform och är utformad för att stödja elever, studenter och specialister med gratis expertföreläsningar kring alla aspekter av maskinteknik.

För djupgående produktkunskap hjälper ACADEMY konstruktörer att snabbare förstå produktinnovationer genom tillämpningsexempel. I mikroinlärningsenheter kan användaren snabbt se all information och exempel på hur produkten också används i praktiken.

För produkter som kräver mer förklaring erbjuder norelem ACADEMY produktutbildning om specifika produkter och standarddelar. Integration av standardkomponenter i konstruktionen är avgörande för en konkurrenskraftig produkt.

Besök norelem ACADEMY

För mer information om norelems sortiment av standardkomponenter, besök: www.norelem.se

Om norelem

norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 60,000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.

Om THE BIG GREEN BOOK

THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning.

norelem AB
Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sigtuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5590714795

Sänd till en kollega

0.031