23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Kullager finns överallt

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Kullager är inte något som man ofta tänker på, det är inte en del av maskiner eller bilar som faller i tanken.

Kullager är inte något som man ofta tänker på, det är inte en del av maskiner eller bilar som faller i tanken. Detta är dock lite fel. Utan kullagret vore dagens högteknologiska samhälle brasa ihop.

Vad gör egentligen ett kullager? Det minskar friktionen i en rörelse. Så enkelt är det. Med tanke på att de flesta teknologiska uppfinningar faktiskt behöver en friktionsminskning så kan du lätt förstå hur pass viktig uppfinning kullagret är. Det syns inte men finns i tunnelbanan, i tåget och i bilen då i den sistnämnda är det 25 stycken. I tunnelbanan och tågen är antalet betydligt högre än så.

Digitaliseringen har gjort det möjligt för oss att handla online. Idag kan du skaffa dig precis vad som helst utan att ens behöva lämna hemmet eller kontoret. Samma gäller kullager. Köp kullager online här om du hittar rätt storlek och modell.

Kullagrets spännande historia

Kullager tillhör gruppen av gamla uppfinningar. En av de mest spännande aspekterna i dess historia är att vi idag inte vet vem den ursprungliga uppfinnaren faktiskt är.

Även om människan har försökt att minska friktionen som uppstår vid en rörelse sedan länge daterar kullagrets första dokumenterade användning först under 1800-talet i samband med cykelns genombrott.

SKF - Svenska Kullagerfabriken grundades 1907. Den började producera kullager som uppfanns av en svensk. Ingenjören Sven Wingqvist var först med att rita en modell vars inre och yttre ring används än idag. SKF tillverkar kullager än idag och är känd för sina högkvalitativa produkter som även säljs utomlands.

Ytterligare en svensk har satt sina spår i kullagrets historia. Arvid Palmgren uppfann det sfäriska kullagret. Det används likt Wingqvists uppfinning också i dagens industrier.

Behöver du experttips?

Självklart, finns det olika modeller kullager både när det kommer till storlek och design. Det är av stor betydelse att välja rätt variant som behövs. Om du inte besitter kunskapen och erfarenheten för att välja själv ska du därför tillfråga en expert innan inköp.

Som det sades tidigare i artikeln går det att köpa kullager online, precis som alla övriga varor idag. De flesta online affärer har kunnig online support i form av chatt eller mejl. Se till att tillfråga den digitala expediten innan du handlar.

För dig som väljer att handla i fysisk butik kan en sådan kommunikation kännas lite lättare eller mer traditionell. I sådana fall gäller det att gå till expediten och beskriva syftet som kullagret ska uppfylla.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063