23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Daytrading

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Daytrading har blivit allt mer populärt och många hoppas de ska lyckas bli en framgångsrik trader. Tyvärr så är verkligheten den att majoriteten misslyckas och endast ett fåtal dedikerade som blir framgångsrika.

En daytrader är någon som arbetar online med att spekulera i en mängd olika finansiella produkter. De använder  oftast instrument som till exempel CFD:er där man har korta och många positioner, med en stor exponering under en och samma dag. En daytrader ser till att inga positioner ha kvar när dagen är slut.

Vad kan man handla 

Man kan handla med många olika finansiella produkter. Handel kan ske i stort sett med alla former av värdepapper. Några exempel är index, aktier, optioner, terminer, olika derivat, valutor och kryptovalutor. 

Vad man väljer beror på hur mycket kapital man kan satsa och vilket instrument man tänkt använda.

Derivatinstrument är något som är intressant för en daytrader. Några sådana är optioner, terminer, warranter, swappar och CFD:er. Det kan finnas stora skillnader mellan dessa och deras värde styrs av en underliggande tillgång. Man tecknar särskilda kontrakt för dessa och med dem  följer vissa säkerhetskrav. Med dessa spekulerar man i kurs- och ränterisker. Med dessa instrument handlar man oftast med att köpa kryptovaluta men även andra värdepapper.

Likviditet och strategi
En daytrader strävar efter en god likviditet. Man ser hur stor omsättning en tillgång har. Finns det köpare  - säljare? Är det hög likviditet? Hur många affärer som går till avslut. Detta är viktigt eftersom en daytrader vill kunna sälja och avsluta sin position kvickt. Men det kan också vara så att en låg likviditet har ett värde. Det kan uppstå en större skillnad mellan reell köp- och säljkurs för ett värdepapper. En så kallad spread. Detta kan tilltala vissa daytraders.

Det finns en massa olika strategier inom daytrading. Vilken strategi man väljer beror helt på daytradern. Det handlar om att pröva sig fram, göra analyser och kunna läsa av marknaden. Men man måste också veta vad man gör. Skillnaden mellan ett proffs och en amatör är i de flesta fall proffset förmåga att vara kylig och kunna sin strategi samt veta exakt vilket läge som är gynnsamt. Ett nybörjarmisstag är att ge sig in i för många affärer samtidigt och inte ha tålamodet att läsa marknaden, göra analyser samt hålla sig till sin strategi.

Om man inte är tillräckligt dedikerad och inte har tänkt syssla med daytrading på heltid så blir man inte framgångsrik. Då är det bättre att rikta in sig på en mera långsiktig marknad.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078