23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Automatisera bearbetningen av processvatten och spara pengar

| Medlemsnyhet | Företag Envotherm A/S

Bortskaffande av processavloppsvatten är kostsamt för företag och det belastar miljön. Med Envotherms hyreslösning kan du både sänka dina kostnader och skona naturen utan att behöva investera i dyra maskiner.

Envotherms affärsidé bygger på kostnadseffektivitet, hållbarhet och cirkularitet. Konceptet erbjuder därför möjlighet att genomföra gröna investeringar i industrin utan att kompromissa med vare sig effektivitet eller pris. Anläggningar från Envotherm optimerar och automatiserar processer som annars skulle ha varit kostsamma för både företag och miljön.

Envotherm erbjuder kunderna att hyra en anläggning så att de kan se besparingarna från den första dagen. Om behovet skulle ändra sig en dag kan kunden returnera anläggningen och upp till 80% av materialet kan återvinnas för nya anläggningar. Anläggningarnas mångsidighet tillåter därför också att du som kund enkelt kan uppgradera om du behöver mer kapacitet. Samtidigt ingår all service, support och alla reservdelar i hyran.

Systemet övervakas digitalt dygnet runt så att du kan vara säker på att systemet alltid fungerar smidigt. En typisk kund uppnår en besparing på bearbetning av processvatten på mellan 25-40% från den första dagen anläggningen är i drift.

När processvatten renas i anläggningen separeras det i två fraktioner. En fraktion är 90% destillat (rent vatten) som kan återanvändas i produktionen utan tillsats av kemikalier/mjukgörare. Den andra fraktionen är koncentrat (olja/tungmetaller och liknande). Denna fraktion ska fortfarande kasseras men den utgör nu endast 10%. Transportkostnaderna reduceras därför typiskt med 80%. 

Exempel: Kunden har 600 m3 processavloppsvatten per år. Kasseringskostnaderna uppgår till 950 kr/m3. Kunden betalar alltså 570 000 per år för att kassera vatten.

Med Envotherms hyreslösning är hyran 550 kr/m3, medan energiförbrukningen i genomsnitt är 45 kr/m3, vilket ger ett totalt pris på 595 kr/m3. Dessutom återvinner anläggningen 90% av processavloppsvattnet, så att kunden vid ett m3-pris på 60 kr sparar ytterligare 32 400 per år. Sammantaget ger detta en besparing på 188 400 per år eller 33%.

Vi erbjuder att ditt företag kan skicka avloppsvatten för testning hos Envotherm kostnadsfritt.

Besök vår hemsida och räkna ut hur mycket du kan spara, eller kontakta oss för ytterligare information. Läs mer


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Envotherm A/S

Lysbjergvej 12
6500 Vojens
Danmark
Envotherm A/S

Sänd till en kollega

0.126