23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Bra tips när du ska välja bilmattor

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Fräscha bilmattor är a och o när det gäller skötseln av din bil, de skyddar nämligen interiören inte bara från fukt och smuts utan även mot slitage.

I synnerhet under höst och vinter är bra mattor extra viktiga, eftersom väderprognosen på våra breddgrader oftast innebär regn, snö och slask som gärna följer med oss in i bilen. Om dina mattor är slitna och mycket fukt kommer in i bilen kan det över tid tränga igenom till botten av din bil och orsaka rostskador.

Vilket material ska man satsa på?

Detta är den vanligaste frågan för de flesta - är textilmattor eller gummimattor bäst? Det finns inget enhetligt svar på detta, smaken är som baken. Textilmattor finns i olika, riktigt sköna kvalitéer, är enkla att ta ut och tvätta i maskin när de blir smutsiga, och ger hela inredningen ett lyft. Förespråkarna för gummimattor menar att de är oerhört enkla att bara ta ut, spola av och låta torka innan man lägger tillbaka dem samtidigt som de ser lyxigare ut. Vilket material du än föredrar är det viktigt att du använder måttbeställda mattor så att de verkligen passar i din bil och inte glider runt, vilket kan bli väldigt farligt när du är ute i trafiken. En bilmatta som är skräddarsydd efter din bilmodell har exakt samma passform som originalet och samma fästsystem, på så vis ser det alltid riktigt snyggt ut samtidigt som säkerheten aldrig tummas på. Kvaliteten på denna typ av mattor är ofta bättre än originalet. När det kommer till textilmattor kan du även anpassa ytbehandlingar och färger efter dina önskemål, och du som verkligen vill en personlig bil kan lägga till broderad text där både färgvalet och teckensnittet är upp till dig.  

Bagageutrymmet då?

Att investera i en bagagerumsmatta är ett väldigt bra drag, eftersom din klädsel därmed skyddas oavsett vad du transporterar. Husdjur, verktyg eller barnens strandväskor gör ofta att bagageutrymmet luktar lite illa eller får fläckar, men med en passande matta är detta inte längre ett problem. Även här har du både textil eller gummi som materialval. Väljer du gummi är det lätt att spola eller torka av, samtidigt som saker inte glider runt lika lätt ovanpå detta. Textilmattor kan så klart tas ut och tvättas i maskin vid behov, och de gör att din bagagelucka ser väldigt högklassig ut.

Glöm aldrig att en välskött bil har ett mycket bättre andrahandsvärde den dagen du bestämmer dig för att byta, och genom små medel kan man faktiskt åstadkomma en väldigt stor skillnad som betyder många tusenlappar mer i plånboken vid försäljning.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063