23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Sydafrikansk order till Staccato Technologies

| Medlemsnyhet | Företag Staccato Technologies AB

Svenska Staccato Technologies levererar pneumatisk positionskontrollutrustning till Sydafrika.

Staccato Technologies, ett svenskt innovationsföretag som specialiserar sig i på positioneringssystem för pneumatik (tryckluft) och  snabba ventiler har fått en intressant order från Sydafrika. 

Staccato's lösning ger användaren möjlighet att styra standard pneumatikcylindrar mellan ett oändligt antal positioner. Man kan även styra hastighet, kraft och hur agressiv rörelsen ska vara.

Applikationen i Sydafrika är en appliceringslösning, där munstycken för dispensering av fett ska flyttas mellan olika positioner. Slutkunden är en större fordonstillverkare.

Twana Ibrahim, utvecklingsingenjör på Staccato berättar att deras enheter ska styras med I/O-link. Twana berättar vidare; Det här var ett roligt projekt. Det överordnade systemet använder EtherNET I/P, sedan sker kommunikationen med våra enheter och annan utrustning via en I/O-Link master.  Vi hjälper ofta nya användare att simulera sina applikationer i vårt labb så de känner sig trygga vid installation. Många styr våra enheter med analoga signaler, men vi ser att fler och fler använder I/O-Link. De som klarar sig med max 8 positioner kan även styra våra enheter med vanliga PNP-signaler. Vi är även inblandade i många gripdonsapplikationer på robotar då pneumatiska gripdon är lättare, snabbare och mindre skrymmande än elektriska.

Medlemsnyhet

Företag
Staccato Technologies AB

Cementvägen 14
136 50 Jordbro
Sverige
Staccato Technologies AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.063