23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Allt går smidigt med norelems glidlager

| Medlemsnyhet | Företag norelem AB

norelems sortiment av glidlager säkerställer att enheter fungerar smidigt och effektivt på grund av deras förmåga att lagra olja.

Detta sortiment inkluderar kompositglidlager och rullkompositglidlager, utformade för användning i torrgående och smorda tillämpningar, eftersom de är självsmörjande och underhållsfria.

Den installationsfärdiga glidlagerserien finns i antingen kombinerat stål, brons och plast eller sintrad brons. norelems sintrade bronsglidlager är lämpliga för enheter i kontinuerlig drift som elmotorer, ventilatorer och hushållsapparater.

Marcus Schneck, VD för norelem, säger: ”Kombinationen av material som används i vårt glidlagersortiment garanterar optimal och praktiskt taget slitfri glidning, med hög lastkapacitet och ledningsförmåga. Dessa lager är utformade för att användas i ett brett spektrum av branscher - till exempel industri, bil, sjukvård och hushåll, för att nämna några.”

Sintrade glidlager är också oljebaserade och självsmörjande: olja överförs till den roterande axeln från det absorberande kapillärsystemet, som sedan absorberas från glidlagret när axeln är stillastående. Ytterligare smörjning krävs inte under normala driftsförhållanden.

norelems kompositglidlager är lämpliga för smorda tillämpningar samt tillämpningar som kräver roterande och oscillerande rörelser. Glidlagerserien har ingen stick-slip-effekt och absorberar inget vatten, vilket möjliggör fri rörelse och precision under drift.

Rullkompositglidlagren i stål och sintrad brons är särskilt lämpliga för torrkörningsförhållanden. Med en koppar-tennbas är bärplattan skyddad från korrosion och inuti sintrade bronset, i kombination med en PTFE- och smörjmedelsbeläggning, säkerställs jämn rotation.

Glidlagren uppvisar hög kemisk beständighet och uppfyller de europeiska RoHS-riktlinjerna. norelems sortiment finns i bussningar och flänshylsor med en innerdiameter på 3-50 mm och i tryckbrickor.

Konstruktörer kan hitta komponenterna i norelems katalog, THE BIG GREEN BOOK. Datablad och CAD-ritningar finns tillgängliga online och kan beställas direkt via norelems webbshop.

Mer information om norelem finns på www.norelem.se

Klicka här för att komma till sortimentet utav glidlager.

Om norelem

norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 60,000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.

Om THE BIG GREEN BOOK

THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
norelem AB

Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sverige
norelem AB

Sänd till en kollega

0.062