23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Envotherm vinner DI Sønderjyllands Initiativpris 2020

| Medlemsnyhet | Företag Envotherm A/S

Med en affärsmodell som inriktar sig på uthyrning snarare än investeringar och ett starkt fokus på cirkularitet och hållbarhet har Envotherm öppnat dörrar på hemmamarknaden och utomlands på nya och innovativa sätt.

Från huvudkontoret i Hammelev, öster om Vojens i Danmark, designar, utvecklar, tillverkar och säljer Envotherm högteknologiska lösningar för behandling av industriellt processvatten. Här har hållbarhet och cirkularitet varit ett centralt fokus för produkt- och konceptutveckling sedan företaget grundades 2006.
Envotherm har lyckats skapa en unik teknisk lösning som tillåter användaren att återvinna upp till 99% av processvattnet och samtidig minska kostnaderna för bortskaffande med upp till 99%.
 
Envotherm visar att den gröna omställningen kan gå hand i hand med låga driftskostnader.
 
Investeringsfri grön omställning
Envotherm är ett av många företag som har känt av effekterna av koronarestriktionerna. Stora investeringar i ett reningsverk för processvatten har inte första prioritet i en tid då många företag kämpar för att överleva. Dessutom vill de flesta kunna se säljaren i ögonen och ge ett handslag när de äntligen gör en stor investering.
Envotherm har lanserat en hyreslösning som gör det möjligt för företag att dra nytta av de stora fördelarna som ett högteknologiskt reningsverk för processvatten ger, utan att de behöver investera. Genom att använda en hyreslösning betalar företagen per behandlat m3 processvatten, precis som de skulle göra om de skulle bortskaffa det externt. Utan investeringar har man heller ingen risk, och därför är hyreslösningen speciellt attraktiv under Corona eftersom företag i allmänhet är mindre riskvilliga än vanligt.
[citat från talaren]
 

Full fart på digitalisering och IoT
Envotherm har Corona-anpassat själva betalningsmodellen men de har även sträckt sig långt för att anpassa sina tjänster. Genom att implementera den senaste tekniken i systemen kan Envotherm nämligen utföra mer än 70% av all service och support från kontoret i Hammelev. Dessutom övervakas systemen digitalt dygnet runt, vilket säkerställer att kunderna alltid har ett system som fungerar optimalt.
Hösten 2020 genomförde Envotherm en seriös test av sin kapacitet för fjärrkontroll och samordning när de lyckades med en komplett installation och inkörning i England utan att ha egen personal på plats.
 
Fakta om Envotherm
Envotherm levererar automatiserade reningsverk för behandling av processvatten till en lång rad industrier, varav de viktigaste är fordonsindustrin, flygindustrin, ytbehandlingsindustrin och alla industrier som bearbetar metall.
Envotherm har lösningar i Europa, Nordamerika och Asien. Uthyrnings- och serviceaktiviteterna utförs av Envotherms dotterbolag ET Procurement ApS som hade en tillväxt på 120% i 2020.
Alla Envotherms och det 100% ägda dotterbolagets aktiviteter utförs från huvudkontoret i södra Jylland, Danmark.
 
Envotherm bygger på FNs globala mål för hållbar utveckling, mål 6 gällande rent vatten och sanitet och mål 12 gällande hållbar konsumtion och produktion.
När kunderna köper ett system är återbetalningsperioden typiskt 18-36 månader. När kunderna hyr ett system sparar de typiskt 30-50% av kostnaderna redan från installationsdagen.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Envotherm A/S

Lysbjergvej 12
6500 Vojens
Danmark
Envotherm A/S

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078