23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Arbetar du i en miljö där det finns laserbearbetning?

| Medlemsnyhet | Företag Solectro AB

Ser du damm och pulver eller känner en konstig lukt så är det viktigt att fånga upp dessa partiklar på rätt sätt i rätt sorts filter. Partiklarna får absolut inte komma ut i inandningsluften igen.

Känner du till hur farliga partiklarna är som du andas in?
Luften vi andas är full av partiklar – partiklarnas farlighet beror på storleken, vilka ämnen den består av och om den är nedbrytbar. Våra luftvägar är utrustade med vissa försvarsmekanismer, men tyvärr så räcker dessa inte till när vi utsätts för miljöer med damm, fint damm eller rök och dimma av olika slag. Den yta i lungblåsorna (alveolerna) som kommer i kontakt med inandningsluften är cirka 90 kvadratmeter stor och på den ytan kan väldigt många små olika partiklar fastna och orsaka hälsoproblem. Att andas in partiklar som kroppen inte kan bryta ner och föra bort kan orsaka flera olika lungsjukdomar.

Ser du mycket pulverdamm eller känner du en konstig lukt? 
Finns det ett fungerande utsug med filtersystem på din arbetsplats? Det är inte helt ovanligt att det kommer med ett utsug till den levererade laserutrustningen, men många gånger är det tyvärr inte ett väl fungerande system. Dessa utsug har ofta en filtertyp av annan kvalitet eller så finns det kanske bara ett allround filter. inte rätt sorts filter för just de partiklarna som uppstår när ni producerar. Det handlar om att fånga upp rätt sorts partiklar i rätt sorts filter och eventuell lukt/gas skall också kapslas in i rätt sorts filter. Partiklarna får absolut inte komma ut i inandningsluften igen. Det handlar så klart också om vilken kapacitet utsug och filter klarar.  

Utsug med filtersystem som skyddar personalen
Vi på Solectro AB har bred erfarenhet inom automationsprocesser och maskiner för flera olika tillverkningsområden och anser att det är av stor vikt att även kunna erbjuda ett sätt att skydda personalen som jobbar vid och i närheten av maskinerna. Tillsammans med ULT AG i Tyskland ser vi till att hjälpa er att hitta rätt utsug för just er process och er arbetsmiljö. Det är en enkel process där vi tillsammans går igenom vilken maskin ni använder, vilket material ni bearbetar mm, därefter föreslår vi ett utsug med anpassat filtersystem, olika tillbehör och anslutningar. ULTs utsug är mycket enkla att installera och många gånger kan man göra det själv så länge det inte rör sig om de riktigt stora utsugen.

Här nedan hittar ni länk för några av de vanligast lasersystemen:  
Utsug för Universal Marking system 
Utsug för Keyence Lasersystem

Kontakta oss för att hitta rätt utsug för ert lasersystem och er process.

SOLECTRO AB
www.solectro.se

Medlemsnyhet

Företag
Solectro AB

Tenngatan 6-8
234 35 Lomma
Sverige
Solectro AB

Bilder och video

Smutsigt filter\nutsug med filter\nfiltersystem\npartiklar\nfarlig luft\nsmutsig \nlungskador

Sänd till en kollega

0.063