23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Marknadens bästa ljuddämpare!

| Medlemsnyhet | Företag Staccato Technologies AB

Det svenska företaget Staccato Technologies har utvecklat en ny, innovativ typ av ljuddämpare för tryckluft.

Nu kan man få bort avluftningsljudet i tryckluftsanläggningar!

Svenska Staccato Technologies som specialiserar sig på snabba ventiler och ventilstyrningar har utvecklat en ny sorts ljuddämpare som är mycket effektivare än de vanliga, resistiva ljuddämparna pneumatikföretagen erbjuder.

Per-Ove Johansson, utvecklingschef på Staccato berättar att som alla innovationer började det med ett problem som var svårt att lösa.

-        Det började med ett problem. Eftersom våra egna ventiler är så snabba, och vi cyklar dem i höga frekvenser skapar vi korta överljudspulser ungefär som en bilmotor gör vid varje tändcykel. Vi testade i princip alla ljuddämpare som finns på marknaden, men de bästa sänkte bara ljudet med 10-20 decibel, och de minskade inte ljudet från tryckchocken tillräckligt. Resistiva ljuddämpare har även nackdelen att de riskerar att sätta igen efter en tid. Så vi beslöt att utveckla en egen lösning. Vi gjorde mycket beräkningar och tester av våra lösningar tills vi var nöjda. Nu har vi i princip eliminerat avluftningsljudet helt.

Så hur lyckades ni med detta?

-       Vi delade upp problemet i flera steg inuti ljuddämparen. Först har vi en spridare som jämnar ut trycket, sedan har vi absorbenter som absorberar tryckstötarna, följt av en ytterligare spridare som sänker trycket ytterligare. I slutändan har vi nu även i de tuffaste applikationerna endast ett mjukt luftflöde utan störande ljud.

-       Ett exempel kan man se på https://www.youtube.com/watch?v=tuyJHrv4HiQ

 Vill du veta mer kan du besöka Staccatos hemsida, www.staccatotech.com eller deras Youtubekanal, där de visar över 30 olika applikationsexempel ; https://www.youtube.com/channel/UChD2QXuo_6YD_Ej_eIu4ekQ

 

 

 

Medlemsnyhet

Företag
Staccato Technologies AB

Cementvägen 14
136 50 Jordbro
Sverige
Staccato Technologies AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.064