23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hydroscand satsar på ökad kapacitet i automatiserat lager

| Medlemsnyhet | Företag Hydroscand AB

Majoriteten av alla order från Hydroscands centrallager i Stockholm, plockas med hjälp av robotar i ett automatiserat Autostore-lager.

Nu har Hydroscand gjort ytterligare en satsning i systemet för att öka kapaciteten i takt med att bolaget expanderar och försäljningen via e-handeln ökar. I samband med att Hydroscand växer och intresset för företagets e-handel ökar, ställs nu även högre krav på kapaciteten i det automatiserade lagret. För att framtidssäkra leveranserna till Hydroscands e-handelskunder och över 70 butiker – har företaget nu investerat i en ytterligare utbyggnad av robotlagret, i form av en ny port för in- och utleveranser.

Hydroscands automatiska lager består sedan tidigare av tio robotar och tre portar för in- och utgående leveranser. Nu har en fjärde port byggts till, som framförallt ska användas för att hantera just webborder och expressorder till butiksnätet.

”Vi har idag omkring 11 000 produkter i vårt automatiserade lager. 60 % av allt som levereras ut till våra kunder och butiker plockas idag med hjälp av våra robotar – vilket har inneburit en stor kvalitets- och kapacitetsvinst. Det har varit en förutsättning för att kunna hantera vår kraftiga expansion och den ökade efterfrågan med befintlig personal och lageryta. Nu är det dock dags att ta nästa steg för att framtidssäkra kapaciteten i takt med att även e-handeln växer”, säger Johan Ekelöf, logistikchef på Hydroscand.

Satsningen på det automatiserade lagret innebär också en ökad kvalitetssäkring av leveranserna och säkerställer att Hydroscand kan fortsätta att leverera rätt artiklar, i rätt tid - även när antalet order ökar.

Medlemsnyhet

Företag
Hydroscand AB

Box 401
Besöksadress: Bogårdsvägen 43
128 06 Sköndal
Sverige
Hydroscand AB

Sänd till en kollega

0.047