23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Dagens elektrificering kräver mer och mer testning.

| Medlemsnyhet | Företag Caltech

För att optimera olika elektriska system krävs att förluster och flaskhalsar i produktion minskas så mycket som möjligt.

Vinsterna av detta ger bättre utnyttjande av motorer och batterier. Inom fordonsindustrien gäller optimala motorer och effektivare batterier vilket ger längre räckvidd. Ett försäljningsargument som är a och o i dag.

Med ökad batterianvändning ökar också kravet att i produktionen testa batterierna. Både som enskilda celler och som monterade moduler, klara för montage i fordon eller som stationära lagringssystem i hus.

NH Research, har utvecklat modulära testsystem för kapacitetskontroll av batterimoduler med spänning upp till 1200 V och i effektområdet upp till 2,4 MW. Testsystemen kan inte bara kontrollera att batterierna håller rätt kapacitet utan även simulera batterimoduler för kontroll av kringutrustning. NHR’s system är modulera så du kan alltid komplettera med en modul till om du behöver ökad kapacitet eller kraft.

En fördel med att köpa ett komplett testsystem från en leverantör är att detta är utprovat och gör alla tester enligt standarder. Oavsett om man behöver testa få moduler eller ett större antal, kan systemen kontrolleras semi- eller fullt automatiskt.

En annan tillämpning är simulering av batterisystem för att testa kringutrustning. Exempelvis solpanelanläggningar, styrsystem i fordon eller batteribankar i fastigheter.

NHR tillhandahåller även support i händelse av akut uppkomna problem.

Överföring från fordon till nät

Det finns ett antal initiativ för att använda fordon som lokal reservkraft eller för att hjälpa elföretaget under perioder av högsta efterfrågan. I det här fallet är laddaren omvänd och fungerar som en distribuerad generator som tar ström från batteriet och komplettera elnätet för att ta itu med en kortsiktig effekt brist, frekvensskift eller andra problem med nätet. NHR levererar programvarupaket och fullständigt dokumenterade drivrutiner så att de kan läggas till i testinställningar för någon av dessa applikationer.

Läs om NHR Electric Vehicle Equipment här

 

Testutmaningar i fordon.

I elektrifierade fordon finns många testutmaningar. Inte bara batterier och drivlina utan all kringutrustning till dessa.
NHR erbjuder testlösningar i alla ovanstående fall, med NHR’s mjukvara Enerlab Lab Management Software har du en plattform för monitorering och kontroll av din testcell, självklart kan du ansluta andra produkter om du skulle sakna något.

Söker du en grid simulator så har NHR ett mycket brett och expanderbart program.

Självklart klarar vi även av ”True-split Phase”, liksom 1,2,3 fas och alla länder så vill du testa dina utrustningar mot te.x USA, Japan, Europa eller annat land’s nät har vi lösningen.

​​​​​​​https://www.allaboutcircuits.com/textbook/alternating-current/chpt-10/single-phase-power-systems/

Medlemsnyhet

Företag
Caltech

Krossgatan 30
162 50 Vällingby
Sverige
Caltech

Sänd till en kollega

0.064