23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ett nytt flaggskepp bland svarvsorter

| Medlemsnyhet | Företag Dormer Pramet AB

Dormer Pramet har uppgraderat sitt flaggskepp, den PVD-belagda sorten T8330 med en ny beläggning som ökar slitstyrkan och prestandan.

T8430 kommer att bli den globala tillverkarens mest användbara sort för både allmän svarvning och grovsvarvning, också vid ogynnsamma förhållanden.

 

Den är utvecklad för gjutstål, men Pramet-sorten fungerar utmärkt också i rostfritt och gjutjärn samt i superlegeringar.

 

PVD-beläggningen av multi-lagertyp är optimerad för högre produktivitet och T8430 har upp till 69% längre livslängd jämfört med den tidigare T8330. Det gäller särskilt vid svarvning av råa stålämnen och tuffa material som t ex Inconel och Stellite.

Ett unikt ytlager av Titan-Bor-Nitrid (TiBN) minskar löseggsbildningen och förbättrar prestandan medan ett tjockt TiN-lager ger låga interna spänningar vilket motverkar gropförslitning.

 

​Det hårda AlTiN-lagret på T8430 skyddar mot fasförslitning och det ljusgula TiN-lagret indikerar slitagegraden. ​

 

För mer information omkring alla nya produkter som Dormer Pramet lanserar, v.v. gå in på www.dormerpramet.com eller kontakta din närmaste återförsäljare. Följ oss på #RestartTheFuture och se de nya produkterna.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Dormer Pramet AB

Linjegatan 9
302 50 Halmstad
Sverige
Dormer Pramet AB

Kataloger mm.

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.063