23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

norelem söker morgondagens ingenjörer

| Medlemsnyhet | Företag norelem AB

För åttonde året erbjuder norelem blivande ingenjörer möjlighet att vinna en prestigefylld utmärkelse, visa upp sina designlösningar och vinna prispengar genom deltagande i den globala tävlingen Engineering Newcomer.

norelem, den globala standardkomponentspecialisten och grundaren av Engineering Newcomer, har bekräftat att årets domare kommer att leta efter en vinnande kombination av designinnovation, tekniska fördelar och marknadsmöjligheter, användning av komponenter och kostnadsöverväganden, funktion och hantering samt tekniskt genomförande.

I samarbete med CADENAS, Bundesarbeitskreis Fachschule für Technik, MDESIGN, samt två nya deltagande företag TENADO och ZUKEN E3, så kommer norelems Engineering Newcomer att vara öppen för bidrag från hela världen. Tidigare vinnande design inkluderar Ina´lite, en innovativ lätt och hållbar termostatgenerator som förvandlar värme till ren elektricitet; en innovativ påfyllningsanordning för hobby- och mikrobryggerier; samt design och prototypproduktion av en kompakt, elektrisk drivenhet som ger ökad säkerhet för rullatorer.

Marcus Schneck, VD för norelem, kommenterar: ”Att främja unga talanger och underlätta utbildning och teknisk kunskap är en integrerad del av vår företagsfilosofi. Tävlingen går nu för åttonde gången och har ökat år efter år, med enastående och inspirerande bidrag från studenter runt om i världen. Med så mycket fokus på kompetensgapet vill vi investera i framtiden för vår bransch genom att uppmuntra unga talanger att visa upp sina skapelser och visa världen hur spännande teknik kan vara.”

Förutom utmärkelsen Engineering Newcomer 2021 erbjuder tävlingen också vinstsummor på 2 000 euro för 1:a plats, 1 000 euro för 2:a plats och 500 euro för 3:e plats. Förutom detta stöder norelem unga talanger med gratis standard- och driftkomponenter som kan användas för nuvarande och framtida projekt.

Förra årets tävling hade ett antal otroliga bidrag. Studenterna från Berufskolleg für Technik und Medien i Mönchengladbach, Tyskland, tog dock förstaplatsen - de utvecklade en lyft- och svänganordning som gör det möjligt för operatören att nå varor som är lagrade i en låda utan större fysisk ansträngning. Detta gör det lättare för operatören att nå de delar som finns inuti, särskilt för personer med fysiska funktionsnedsättningar - plockningen kan därför göras enklare utan att arbetsstationerna behöver bytas ut.

Tävlingen är öppen för studenter på tekniska utbildningar på universitet eller teknisk högskolor. Bidrag, inklusive foton, videor eller rapporter, ska skickas in senast den 31 juli 2021. Presentation av vinnare samt prisutdelning kommer att äga rum på mässan Motek i Stuttgart i oktober.

Deltagare kan registrera sitt intresse online på https://norelem-academy.com/engineering-newcomer

För mer information om norelem, besök: www.norelem.se

Om norelem

norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 60,000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.

Om THE BIG GREEN BOOK

THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
norelem AB

Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sverige
norelem AB

Sänd till en kollega

0.062