23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Tvättvatten från rengöring av delar

| Medlemsnyhet | Företag Envotherm A/S

I många branscher är det nödvändigt att tvätta/spola delar för att avlägsna överflödiga oljor, tvålar, fetter och kemikalier som kan ha fastnat på delarna.

Efter tvätt- och sköljprocessen samlas vattnet upp. Men innan det kan återvinnas eller släppas ut måste överflödig metall, olja, fett och kemiska rester separeras från vattnet. Detta kan göras med flera olika tekniker och metoder, som alla varierar i effektivitet, kostnad och hållbarhet. Det kan därför vara svårare att avgöra vilken metod som ska användas - Envotherms patenterade E-MVR-teknik är den mest effektiva tekniken på marknaden och erbjuder tydliga fördelar:
1.     Helt automatiserad
2.     Lägsta energiförbrukning (endast 20-45 kWh)
3.     Det renaste vattnet efter reningsprocessen
4.     Högsta drifttid på marknaden
5.     Supportlinje dygnet runt - bemannad av ingenjörer

Läs mer om våra lösningar

Men vad är E-MVR-teknik?
E-MVR står för Envotherm-Mechanical-Vapor-Recompression och är den ledande tekniken för behandling av industriellt avloppsvatten. E-MVR är en indunstningsteknik som förångar ditt vatten vid atmosfäriskt tryck - Genom att använda atmosfäriskt tryck i stället för vakuum och samtidigt återvinna ångan från destillatet har Envotherm utvecklat en teknik som endast använder en bråkdel av energin jämfört med konkurrerande tekniker.
E-MVR separerar ditt avloppsvatten i två fraktioner: ett koncentrat (1-5 %) och ett destillat (95-99 %).
Som enda leverantör på marknaden erbjuder Envotherm en garantienergiförbrukningen, årskapaciteten och renheten hos destillatet - Du är alltså garanterad en lösning som uppfyller alla dina förväntningar.

E-MVR-teknik på abonnemang
Är du fortfarande osäker?
Envotherm har introducerat sin E-MVR-teknik som en prenumerationslösning, så att du inte behöver investera eller oroa dig för oförutsedda kostnader, utan bara behöver betala för den mängd avloppsvatten du behandlar.

Envotherms teknik har vanligtvis en återbetalningstid på 1,5-3 år, eller en besparing på 35-50 % för företag som väljer att prenumerera - och det är från dag 1!

Känner du till ditt avloppsvatten? - Få ett gratis test
Beställ ett kostnadsfritt test av ditt avloppsvatten - så hittar vi den bästa lösningen för dig.

 Läs mer om avfallsvattenbehandling i din bransch

 Har du annat avloppsvatten?
E-MVR-tekniken är den optimala lösningen för många olika typer av avloppsvatten inom metallindustrin, t.ex. från gjutning, galvanoindustri, autoklavering, tryckprovning, rengörings- och avfettningsbad, skärning av metaller, betning, teknisk etsning, slipning och polering.

Har ni avloppsvatten från andra branscher? Till exempel. läkemedelsindustrin, kemiske industrin, biogasindustrin, petrokemiske industrin, flygindustrin eller annat, vi har en lösning för dig också.

 Vill du höra mer? Kontakta oss då på +4531677625 eller phn@envotherm.dk

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Envotherm A/S

Lysbjergvej 12
6500 Vojens
Danmark
Envotherm A/S

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.063