23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Damstahl utmanar stålbranschen att bli mer hållbar

| Medlemsnyhet | Företag Damstahl ab

Som grossist för rostfritt stål står Damstahl för endast cirka en procent av utsläppen inom den rostfria värdekedjan. Men som marknadsledare har företaget ambitionen att sänka hela branschens klimatavtryck.

Tillsammans med sina kunder vill de nu sätta press på stålverken att bli mer hållbara.

– Som grossister har Damstahl en stor möjlighet att påverka hela värdekedjan. Vi kan inte tvinga våra kunder att välja ett visst stålverk över ett annat, men vi kan upplysa och informera om skillnaderna. I förlängningen sätter det press på stålverken.

Det säger Patrik Leijon, Country Manager och COO på Damstahl Sverige, som är ansvarig för det övergripande hållbarhetsarbetet på den svenska marknaden.

Kunskap som leder till hållbara val
Med alla kort på hand är det lättare att agera hållbart. Därför har Damstahl tagit fram CO2-beräknaren, som visualiserar koldioxidbelastningen på en specifik mängd rostfritt utifrån land och leverantör. Skillnaden på leveranser från exempelvis Asien jämfört med de som kommer från Europa blir tydliga.

– Målet är att sätta press på stålverken så att de börjar producerar fossilfritt rostfritt. Vi vill också att stålet ska dokumenteras i en oberoende miljövarudeklaration (Environmental Product Declaration, EPD) som garanterar en helt fossilfri värdekedja.

För att hjälpa kunderna att göra hållbara val, och därmed sätta press på stålverken, ställer Damstahl även sina säljare och produktspecialister till förfogande.

– Damstahls medarbetare hjälper gärna till att hitta lösningar som är både hållbara och kostnadseffektiva. Vi måste börja se att de val vi gör idag får konsekvenser längre fram, och välja rätt i de fall vi faktiskt kan påverka.

Minskade egna utsläpp
För att nå det egna målet om 70 procent minskade koldioxidutsläpp till 2030 har Damstahl bland annat bytt ut alla lastbilar, bilar och kylar mot mer hållbara alternativ och installerat ett nytt ERP som leder till minskad elkonsumtion. Alla hållbarhetsinsatser dokumenteras och publiceras i en årlig hållbarhetsrapport.

För mer information, vänligen kontakta
Patrik Leijon, Country Manager och COO Damstahl Sverige, telefon 0703-73 60 89, e-post: ple@damstahl.com

Damstahl Sverige
Damstahl lagerför Sveriges bredaste och djupaste sortiment inom plåt, stång, rör och rördelar, vilket möjliggör snabba och säkra leveranser över hela landet. Som den marknadsledande grossisten delar vi gärna med oss av vår kunskap och expertis inom rostfritt stål.

www.damstahl.se


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Damstahl ab

Cylindergatan 2
212 41 Malmö
Sverige
Damstahl ab

Sänd till en kollega

0.078