23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Effektiv drivtransmission med norelems kilremssystem

| Medlemsnyhet | Företag norelem AB

norelems sortiment av kilremmar och kilremsskivor säkerställer att transmissionssystem fungerar smidigt och effektivt med hög effektöverföring.

 Sortimentet tål och överför högt vridmoment och friktion och är utformat för att användas med rem- eller kedjedrivning.

norelems sortiment av kilremmar är lätt att installera och underhålla och finns i flera storlekar. De är lämpliga för tillämpningar där kraften måste överföras till maskiner, inklusive fordonsdelar, hushållsapparater som tvättmaskiner samt industrimaskiner.

norelems kilremmar har alla ett trapesformat tvärsnitt, vilket ger högt kontakttryck för att möjliggöra överföring av högre vridmoment i ett mindre utrymme än vad som är möjligt med platta remmar. Förmågan att minimera spänning gör det möjligt för tekniker att minska underhåll och byte av lager som används i tillämpningen över tid.

norelems sortiment av kilremmar är tillverkade av neopren med en polyestersträngskord och finns i två olika former - DIN 2215 och DIN 7753. DIN 2215 finns med utvändiga längder från 463 mm till 5038 mm och tre olika versioner. norelems sortiment av kilremmar uppfyller ISO 1813-standarderna grund av deras elektriska ledningsförmåga och tål temperaturer mellan -55°C till +70°C. Även om de är motståndskraftiga mot olja rekommenderas att man undviker permanent kontakt med mineraloljor och fett för längre livslängd.

För tekniker som kräver högre kraftöverföring är norelems smala kilremmar (DIN 7753) en idealisk lösning med sitt större djup-till-breddförhållande och fler tänder, och placerar mer av skivan direkt under förstärkningen av remmen. norelems smala kilrem finns i tre olika bredder, med externa längder från 524 mm till 5022 mm och tre olika versioner. Den smala kilremmen tål temperaturer från -55°C till +70°C.

Det sista elementet i norelems sortiment inkluderar kilremskivor. Dessa komponenter är gjorda av grått gjutjärn och har ett koniskt hål för koniska spännbussningar som krävs för att montera kilremskivorna på en axel. De är konstruerade för en maximal omkretshastighet på 35 m/s och finns i 12 olika former.

Marcus Schneck, VD för norelem, säger: ”Kilremsdrivenheter har länge använts av tekniker på grund av sin unika form, vilket gör det lättare att hålla snabba remmar på plats när de är fastkilade i skivspåret. Vårt sortiment av kilremmar och kilremskivor är lätta att installera och underhålla för att hålla kraftöverföringssystemen smidiga och effektiva.”

Konstruktörer kan hitta komponenterna i norelems katalog, THE BIG GREEN BOOK. Datablad och CAD-ritningar finns tillgängliga online och kan beställas direkt via norelems webbshop.

För mer information om norelem, besök www.norelem.se

 

Om norelem

norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 60,000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.

Om THE BIG GREEN BOOK

THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
norelem AB

Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sverige
norelem AB

Sänd till en kollega

0.065