23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

norelem uppmuntrar konstruktörer att maximera effektiviteten

| Medlemsnyhet | Företag norelem AB

norelem uppmuntrar konstruktörer att korrekt specificera och underhålla drivteknik för att maximera effektiviteten

 

I takt med att tillverkningsindustrin utvecklas mot smartare, grönare och effektivare processer, uppmanar norelem, den globala leverantören av standardkomponenter, konstruktörer och anläggningsansvariga att kontrollera att drivtekniken är lämplig för ändamålet.

Industriella system över hela världen är beroende av drivenheter och motorer för sin drift. En drivenhet kontrollerar den elektriska energi som skickas till en motor. För system som fläktar, kompressorer, pumpar och transportbanor som finns i industriella miljöer erbjuder drivteknik både processtyrning och effektivitet genom att reglera motorns vridmoment och hastighet enligt tillämpningens behov. I takt med att automatisering blir vanligare ökar också behovet av effektiv och fungerande drivteknik.

Marcus Schneck, VD för norelem, förklarar: ”På norelem erbjuder vi ett brett utbud av drivteknik - från själva drivenheterna och transmissionsprodukterna till en rad tillhörande teknologier, inklusive kedjor och kedjehjul, remskivor och växlar. Som med all utrustning som används vid tillverkning av maskiner bör man vara noga med att specificera och korrekt underhålla högkvalitativa komponenter, vilket möjliggör längre livscykler och hjälper till att undvika stillestånd eller skador på maskiner.”

Genom att optimera kraftöverföringsprocesser kan operatörerna dra nytta av lägre driftskostnader och minskad energianvändning. Att specificera rätt typ av utrustning är avgörande; med kedjehjul och växellådor för maskinteknik; Rostfria alternativ vid livsmedelstillverkning; och kuggremmar för industrier eller automatiserade processer som kräver exakt processkontroll, exakt positionering och konstanta hastigheter.

För konstruktörer och anläggningschefer är nyckeln att förstå tillämpningen och välja de drivteknologier som ger högsta avkastning på investeringen via ökad noggrannhet och produktivitet.

Schneck fortsätter: ”Det handlar om processeffektivitet och att välja teknik som passar tillämpningens parametrar - från mycket exakt processkontroll till ett behov av att flytta tunga laster. Remmar och remskivor kan till exempel överföra roterande rörelse över betydande avstånd, vilket gör dem till en kostnadseffektiv lösning för smidig, tyst och effektiv kraftöverföring vid ett längre avstånd. Kedje- och växellådor är däremot en idealisk lösning med lågt underhåll för tillämpningar med krav på betydande kraftöverföring över korta sträckor med konstant hastighetsförhållande. Vid osäkerhet kontaktar man komponentleverantören, som gärna rekommenderar en produkt som bidrar till att maximera effektiviteten.”

Konstruktörer kan hitta norelems drivkomponenter - inklusive kedjor och kedjehjul, kuggremmar, kuggaxlar och kuggremskivor, kilremmar och kilremskivor, kugghjul, kuggstänger och vinkelväxel, snäckskruvar och snäckhjul - i företagets katalog, THE BIG GREEN BOOK.

Mer information om norelem finns på www.norelem.se

 

Om norelem

norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 60,000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.

Om THE BIG GREEN BOOK

THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
norelem AB

Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sverige
norelem AB

Sänd till en kollega

0.064